S-au donat 100 de litri de sânge pentru victimele de la Gheorghieni

Dată publicare: 30-07-2008 01:00
Dată actualizare: 09-09-2012 16:28


Ajutor pentru viaţă

Peste 200 de localnici din Gheorghieni au donat miercuri dimineaţă sânge pentru cei zece răniţi în explozia de duminica trecută, de la o fabrică de mobilă din oraş.

Printre donatori s-au aflat colegi de serviciu ai răniţilor, rude, vecini şi prieteni.

Medicii din Bucureşti care îi îngrijesc pe cei zece răniţi au spus încă de săptămâna trecută că au nevoie de o cantitate mare de sânge - pacienţii vor suferi mai multe intervenţii chirurgicale reparatorii şi de transplant de piele. Centrul judeţean de transfuzii Harghita a anunţat în tot judeţul că e nevoie de sânge.

De azi, cei care vor să-i ajute pe răniţi pot dona sânge fie la Gheorghieni, fie la Miercurea Ciuc. Miercuri, în prima zi a campaniei, încă de la prima oră, mai mult de 200 de oameni s-au aşezat la coadă la centrul din Gheorghieni. Unii au stat chiar şi patru ore până le-a venit rândul să doneze sânge. 

În câteva ore s-au adunat peste 100 de litri de sânge care vor ajunge urgent la Bucureşti. Acolo se află zece oameni care au suferit arsuri foarte grave după ce un siloz rumeguş uscat a explodat. Deflagraţia s-a soldat cu 23 de victime.

Sursa: Pro Tv


VIDEO PROTVPLUS.RO