Românii preferă vinul alb și de calitate. Cât cheltuie, în medie, pe o sticlă


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 05 Noiembrie 2018 18:38
Categorie: Stiri Sociale

Să fie alb și de calitate, așa preferă cei mai mulți români vinul, potrivit unui studiu, efectuat de o companie internaţională, de cercetare. 60% din vânzări sunt de licoare albă, iar 30% de cea roşie.

Consumatorii aleg vinul, după gust, iar cei care beau mai rar investesc într-un soi premium.

800 de români - 70% bărbaţi şi 30% femei, cu venituri ridicate, din mediul urban, au participat la un chestionar online despre vin. Potrivit datelor colectate, jumătate dintre ei au mărturisit că plătesc, în medie, între 15 şi 25 de lei pe un litru. 22% dintre ei cumpără vin la PET.

Lucian Dan, proprietar magazin de vinuri: "Cei mai mulţi preferă să dea undeva la 15 lei pe sticla de vin, dar există şi o nişă care înţelege că un vin bun este peste 40 de lei."

23% dintre intervievaţi consideră că un vin scump îşi merită banii şi preferă să dea mai mult, pentru calitate. Aceştia sunt băutorii ocazionali, care aleg o licoare premium.

O treime din consumatori preferă să bea vinul după ce termină programul sau când sunt acasă. În acest caz - preţul este unul mediu.

Peste jumătate din românii chestionaţi au confirmat că şi-ar dori să înveţe mai multe despre alegerea corectă a unui vin.

O regulă de bază este asocierea culorilor. Vinul roşu se potriveşte cu carnea roşie, iar peştele şi carnea de pui pot fi asociate cu vinul alb. De exemplu unii producători scriu pe etichetă şi diverse recomandări. Un vin roşu poate fi servit alături de mâncare condimentată, carne de vită, dar şi combinat de exemplu cu ciocolată neagră.

Datele Institutului Naţional de Statistică arată că un român consumă anual 20 de litri de vin.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Majoritatea şoferilor se tem să iasă în trafic. De ce nu sunt sancționați cei agresivi
Prognoza neagră pentru zona mediteraneană: climă extremă, boli şi foamete
VIDEO PROTVPLUS.RO