Spiritul Craciunului a atins si internetul. Romanii s-au organizat pe Facebook si au donat jucarii, haine si... porci

Ultima actualizare: 21-12-2014 07:29

Romanii generosi au inceput sa-si dea lucrurile din casa, gratis, organizandu-se pe internet.

Jucarii, haine ori saltele folosite, dar in stare buna, nu sunt vandute, ci donate, la mica publicitate. Mai mult, cativa romani au folosit retelele de socializare pentru a cumpara 11 porci. I-au taiat, iar carnea au impartit-o oamenilor sarmani.

Familia Mic, de fapt una foarte numeroasa, are 8 copii, cel mic de 2 saptamani, iar cel mai mare de 20 de ani. Ambii parinti nu au un loc de munca stabil, asa ca au primit cu bucurie carnea.

Si tanti Fani, de 80 de ani, din Abrud, a primit carne, carnati si caltabosi. Este singura pe lume, iar fara aceasta punga de Craciun nu ar fi avut ce pune pe masa.

Aceasta minune a fost facuta de 65 de voluntari din tara, dar si din strainatate. S-au cunoscut pe Facebook si au decis sa doneze bani pentru o cauza nobila. Au adunat peste 10.000 de lei, au cumparat 11 porci si i-au sacrificat.

Ca sa nu doneze doar carnea, au facut si caltabosi sau carnati. Toate bunatatile sunt daruite oamenilor sarmani din zona Abrud.

Operatiunea "Doneaza un porc" de pe pagina de Facebook "Intinde o mana de ajutor" va dura pana la sfarsitul saptamanii.

O suta de familii vor fi ajutate. Actiunea a luat nastere in urma cu patru ani, iar acum s-a extins cu ajutorul retelelor de socializare.

Marcel Stegaru, roman stabilit in Marea Britanie: "Am venit din Marea Britanie special pentru a participa la actiunea asta."

De altfel, darurile de Craciun au inceput sa curga pe internetul romanesc. Aceasta mamica are doi copii, un baietel de 4 ani cu diabet si o fetita de numai 7 luni. S-a gandit insa la altii. Asa ca a dat un anunt pe internet. Doneaza mai multe obiecte aproape noi.

Nu este singura mamica dispusa sa doneze si nu sa vanda lucrurile doar putin folosite.

Iar cei care nu-si permit prea multe vor gasi acum de Craciun pe internet haine, mobilier, electrocasnice, animale de companie sau abonamente pentru gimnastica si echipamente sportive, toate fara nici un leu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO