Revolutie in industria panificatiei: nicio paine sub 200 de gr. Cum nu vom mai fi pacaliti la raft
Ca sa nu mai fim pacaliti, Autoritatea pentru Protectia Consumatorilor vine cu un proiect, care le impune producatorilor norme clare. Stirile ProTV de la ora 19:00, LIVE si pe m.stirileprotv.ro.
Nicio franzela nu poate fi mai usoara de 200 de grame, iar cresterea in greutate, deci si la pret, va fi permisa doar din suta in suta de grame.
O paine cumparata de la un mic magazin de cartier are de trei ani acelasi pret, dar e din ce in ce mai mica. Adica la inceput era franzela, iar acum aduce mai degraba a bagheta.
Dupa ce intra in vigoare proiectul, fabricantul va fi obligat sa o aduca la cel putin 200 de grame. Daca o si scumpeste sau doar isi micsoreaza profitul, e alegerea lui.
Regula spune ca vor iesi din brutarii paini de fix 200, 300, 400 de grame si asa mai departe.
Face exceptie painea mai mare de un kilogram, care se portioneaza si primeste un pret stabilit in functie de ce spune cantarul.
Si inca o exceptie. Pentru painea care se vinde neambalata este permisa o scadere a gramajului de pana la 10%, in 24 de ore de cand a iesit din cuptor, ca urmare a umiditatii pierdute.