Restaurantele fast-food deschise non-stop, pline de tineri toata noaptea. Avantajele unei mese tarzii, in Capitala
Cand peste Bucuresti se lasa intunericul, restaurantele de tip fast food, deschise non stop, nu se golesc. Ba din contra. Multi tineri isi potolesc foamea in astfel de localuri, iar avantajele sunt multe.
Prepararea produselor nu dureaza mult, iar preturile sunt destul de mici. Cu toate acestea, profiturile nu sunt de neglijat, sustin specialistii. Dupa marile francize din strainatate, pe locul doi in preferintele romanilor se afla shaormeriile autohtone, urmate de patiserii si covrigarii.
Fie ca vorbim de petrecareti, angajati aflati in tura de noapte sau studenti care invata pe branci, multi dintre ei se numara printre clientii restaurantelor de tip fast food cu program non stop. Este locul perfect pentru o cina tarzie sau pentru un mic dejun servit mai devreme, spun ei.
Iar daca preturile sunt mici, pofticiosii nu isi mai fac griji pentru silueta.
"E foarte buna. Fara ceapa, ca poate ma intalnesc cu iubitul mai tarziu. Silueta, uite, ti-o arat! E ok! O data la 2-3 saptamani nu se pune!" - spune o tanara.
Cei care frecventeaza astfel de restaurante au varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, sunt studenti sau angajati, iar numarul femeilor este aproximativ egal cu cel al barbatilor, potrivit studiilor.
Andrei Nebunoiu, marketing specialist: "Presiunea timpului in ziua de azi este foarte mare si atunci aleg sa consume un produs care nu le consuma mai mult timp si, de ce nu, la un buget mult mai mic decat cel pe care l-ar cheltui in mod normal."
Intr-un astfel de restaurant de tip street food intra lunar peste 30.000 de persoane. Oamenii aleg celebrul preparat la lipie, la numai 10 lei. Iar angajatii trebuie sa fie in forma, indiferent de ora tarzie din noapte.
"In general, fluxul de clienti este foarte mare, asa ca, la un moment dat, devine o obisnuinta pentru noi. Produsul vedeta este dillul, datorita cascavalului, care vine insotit de legume proaspete, carne de pui sau de vita proaspat prajita si sosurile la alegere", spune un angajat.
In unele localuri, produsele sunt atent analizate de un nutritionist care calculeaza numarul de calorii necesare unei mese sanatoase.
Statisticile arata ca aceasta industrie este infloritoare la noi. Restaurantele au aparut in zone aglomerate, langa statiile de metrou, in apropierea cluburilor sau spitalelor.
Pofticiosii mai apeleaza in timpul noptii si la site-urile de unde pot comanda non stop mancare. Dar si francizele internationale sunt la mare cautare printre romanii infometati la ore tarzii.