Realitatea dezolantă ce descrie România. 40% dintre părinți nu au bani suficienți să-și hrănească copiii
Deși mai sunt șase săptămâni până la începerea școlilor, iar o parte din lecții - dacă nu toate, s-ar putea ține online, aflăm că 4 din 10 copii din mediul rural nu au acces la internet și nici la rechizite.
Grav este și că peste 40 % dintre părinți nu le pot asigura nici mâncare suficientă, nici săpun să se spele pe mâini, arată un studiu recent.
Fără apă curentă, fără săpun şi fără cursuri online. În această situaţie nefericită sunt 40% dintre familiile cu şcolari din mediul rural, arată un studiu făcut de World Vision România la finalul semestrului 1.
Mihaela Nabar, Fundaţia World Vision România: "Acele familii care erau vulnerabile înainte de criza trec printr-o criză şi mai accentuată. 40% de nu îşi permit să asigure hrană şi materialele igienico-sanitare, deşi reguli spun să ne spălăm pe mâini”.
Studiul arată că în ultimele luni, mulţi părinţi din mediul rural au rămas fără un venit sigur şi nu au avut bani nici pentru hrană şi produse de igienă.
În primul trimestru de şcoală, la sat, lecţiile online nu prea s-au făcut.
Mihaela Nabar: "Tablete şi calculatoare, deşi sunt multe promisiuni care vin de la minister sau de la guvern, suntem cu o lună înainte de anul şcolar şi nu avem nimic concret, prin acest fond de urgenţă aducem şi rechizite".
Puteţi ajuta copiii din mediul rural să aibă o şansă la școala online cu mesajul "SPERANŢA" la numărul 8864.
Părinţii sunt îngrijoraţi şi de evoluţia pandemiei dacă se redeschid şcolile. Până acum în România, dintre toate persoanele infectate cu noul coronavirus 6,3% sunt copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 0 şi 19 ani.
Adriana Pistol, director Institutul Naţional de Sănătate Publică: "Nu am avut declarate cazuri severe care să necesite terapie intensivă. Toţi părinţii trebuie să înţeleagă şi să nu se panicheze foarte tare, să nu intre într-o isterie, dacă se întâmplă un caz într-o şcoală, nu fac forme severe de îmbolnăvire!"
Şi la nivel mondial, datele arată ca minorii nu fac forme grave ale bolii. Şi asta pentru că, potrivit Centrului de prevenire şi combatere a bolilor din SUA , copiii răcesc des, iar sistemul lor imunitar este deja pregătit pentru viroze înrudite cu coronavirusul.
În plus vasele lor de sânge sunt în stare perfectă şi nu produc cheaguri, ca urmare a infecţiei cu SARS cov2.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: coronavirus, pandemie, scoala, elevi,
Dată publicare:
04-08-2020 20:46