55.000 de profesori români vor fi învățați să predea după tehnici moderne
55.000 de profesori români vor fi învățați să predea după tehnici moderne, dar și cum să se adapteze nevoilor elevului, la clasă.
Acesta este scopul celui mai mare program dedicat formării cadrelor didactice propus de Ministerul Educației. Participanții vor primi și subvenții în valoare de 600 de lei.
”Fiecare în caietele lui să deseneze un trapez, scrieți definiția: figură geometrică” - le spune proferoara elevilor.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Elevii se plictisesc și își pierd răbdarea. Profesoara are o vechime de 27 de ani și a educat multe generații cu aceleași metode. Acum susține că elevii rămân în urmă, culmea, din cauza tehnologiei.
Violeta Udrea, profesoară de matematică: ”Din punctul meu de vedere, elevii nu au evoluat, au anumite lacune în calcul, calcul mintal, nu mai pot să facă din cauza calculatoarelor pe care le folosesc intens și noi ne lovim de aceste probleme.”
Desi pare că am întâlnit cea mai rea profesoară, Gabriela este una dintre preferatele elevilor. E de 7 ani la catedră, iar stilul de predare este adaptat nevoilor adolescenților: știe să fie autoritară, dar în același timp apropiată de copii pe care îi atrage prin discuții plăcute și lecții interactive.
Gabriela Daioanu, profesoară: ”Eu în fiecare an încerc să predau altfel: în funcție de nivelul clasei, de specificul clasei, de nevoile individuale ale elevului. Nu poți să predai la fel.''
De astfel de dascăli are nevoie sistemul nostru de educație, iar în al 19-lea ceas, ministerul pare că a înțeles asta.
55.000 de profesori împărțiți în 2750 de grupe la nivel național, care vor fi instruiți în 330.000 de ore susținute de 900 de formatori. Acestea sunt cifrele celui mai amplu program de perfecționare în rândul cadrelor didactice propus de MEN. Scopul e de a juta profesorul să se adapteze nevoilor elevului, dar și de a reduce abandonul școlar.
Prof. dr. Florin Colceag: ”Nu există 900 de formatori decât pe hârtie. Trebuia să stabilească cum să ajungă la rezultate, să nu rămână un balon de săpun. Dacă pleacă ministrul, pică programul. Programul e necesar, dar nu poate fi făcut intamplator.''
Programul ''CRED'' va începe anul viitor.