Profilul tanarului roman: face sex neprotejat si se gandeste la sinucidere

09-12-2010 00:00

Depresie

Alarmant! Aproape 50% dintre tinerii romani practica sexul neprotejat, iar 40% considera ca drogurile usoare nu sunt nocive. Asta arata rezultatele studiului facut de site-ul de socializare Netlog.

 

45% dintre tinerii romani intervievati ignora riscurile unei sarcini nedorite si pe cele ale contractarii unor boli cu transmitere sexuala.

Rezultatele sunt alarmante avand in vedere ca, in ultimii trei ani, numarul romanilor care au fost diagnosticati cu HIV a crescut cu 30%.

Majoritatea dintre tineri sustin ca si-au inceput viata sexuala dupa varsta de 16 ani, iar 20,6% intre 14 si 16 ani.

Potrivit aceluiasi studiu, tinerii romani nu exclud nici consumul de substante narcotice, in special de droguri usoare. Astfel, 41% dintre acestia pot deveni tinte pentru traficantii de marijuana.

Mai grav este ca 15,6% dintre acestia, adica trei din zece, s-au gandit cel putin o data sa se sinucida sau nu exclud aceasta posibilitate in viitor.

Chestionarul a fost initiat de Netlog, o retea de socializare online care in Romania numara 1,6 milioane de membri. La chestionar au participat 1.019 romani, cu varste intre 17 si 25 de ani.

Sursa: Pro TV

Tags: sinucideri,


VIDEO PROTVPLUS.RO