Sindicatele din Educatie au suspendat greva! Joi se da teza


Ultimul update: Sambata 13 Octombrie 2012 09:08
Data publicarii: Miercuri 06 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

UPDATE: "Pregatiti-va pentru teza unica!" Este mesajul ministrului educatiei pentru elevii din clasele a VII-a si a VIII-a.

Cu alte cuvinte greva profesorilor a fost suspendata, in urma unui acord semnat cu greu intre sindicalisti si reprezentanti Guvernului.

Acordul prevede in total 10 puncte. Anul acesta veniturile profesorilor nu scad, chiar daca rectificarea bugetara a taiat din banii de la Educatie; in doi ani, sistemul de invatamant va fi descentralizat; noua lege a salarizarii ii va plasa pe dascali pe o treapta superioara in grila unica, iar pe 15 mai incep dezbaterile pe noile legi ale invatamantului - acestea sunt o parte din deciziile luate.

A fost insa un acord semnat pe muchie de cutit, pentru ca sindicalistii ameninta in continuare guvernul cu proteste daca promisiunile asumate nu vor fi respectate.

Pacea sociala este garantata de sindicate pana in 30 iunie, cand trebuie sa fie gata proiectul legii unice de salarizare. Profesorii vor vedea atunci daca executivul se tine de cuvant, iar ei primesc salarii marite.

Dascalii nu au renuntat la legea majorarii cu 33%, ci au negociat ca proiectul salarizarii unice sa le ia in calcul lefurile marite deja cu acest procent.

Sindicatele din invatamant, la noi discutii cu ministrul educatiei!
Dam joi teza sau nu? Elevii comenteaza! Si profesorii!
Liviu Pop: Teza la romana se da joi daca Guvernul deblocheaza problemele
VIDEO PROTVPLUS.RO