Produsele care va aduc fluturii in gradina si va scot gandacii din casa. Cum functioneaza un "hotel pentru insecte"
Daca sunteti pasionati de gradinarit, atunci trebuie sa fiti la curent cu toate noutatile in materie. In magazinele de specialitate au aparut asa numitele hoteluri pentru insecte.
Este vorba despre niste custi speciale care atrag furnicile, mustele, albinele. Astfel ca nu o sa mai fiti deranjati atunci cand stati la terasa. In schimb pentru cei care isi doresc o curte plina de fluturi, exista si o bautura speciala care ii atrage.
Un hotel pentru insecte este o constructie ciudata. Are in interior mai multe tipuri de lemn, dar si stuf. Poate gazdui mii de gaze de toate felurile si culorile. Producatorii sustin ca ar fi o casa confortabila in special pentru viespi, furnici, gandaci, gargarite, albine salbatice sau albine solitare.
"Va si protejeaza de insecte pentru ca ele isi vor gasi un locusor acolo si nu vor zbura de-asupra capului nostru, este si o chestie de frumusete, este si utila pentru cine vrea creeze un mediu natural pentru insecte", spune reprezentanta firmei.
Insectele ar fi de folos pentru cei care au flori sau o mica livada pentru ca vor ajuta la polenizare. In plus, daca se vor refugia in hoteluri, vor scapa de insecticide. Pretul unui astfel de hotel ajunge la 177 de lei.
Iata o alta inventie pentru insectele din gradina. Este vorba de statia de hrana a fluturilor. Evident, aceasta trebuie alimentata cu, nu este nicio gluma, bautura de fluturi. Lichidul costa peste 15 lei, cam cat trei beri, si contine apa, zahar, glicerina, arome. Producatorii sustin ca un astfel de festin va atrage fluturi de toate culorile pe pajiste, chiar daca nu aveti flori.
De altfel, pentru cei care au totusi flori a fost inventata solutia botezata de vanzatori, "lasa-ti planta singura acasa". Cand plecati in vacanta, o turnati la radacina plantei si nu o mai udati timp de o luna. Solutia ii asigura apa din umezeala aerului.
Magazinele de specialitate nu au uitat nici de pasarile din gradina. Pe langa anumite casute cu care suntem obisnuiti, au fost create cutiile de de clocit. Expertii sustin ca pasarile nu reusesc sa gaseasca in copaci scorburi in care sa-si depuna ouale, asa ca inventia le ajuta foarte mult.