Producatorii de mezeluri si dulceturi bio si-au adunat marfa la targul de la Alba Iulia. Cat costa un borcan de zacusca


Ultimul update: Marti 29 Septembrie 2015 07:05
Data publicarii: Sambata 26 Septembrie 2015 08:58
Categorie: Stiri Sociale

Gustul bunatatilor de altadata si aroma produselor eco au invaluit cetatea din Alba Iulia. Zeci de producatori din toata tara i-au ademenit pe pofticiosi cu mezeluri traditionale sau dulceturi care te duc cu gandul la copilarie.

In plus, gurmanzii se pot infrupta din bucatele gatite la ceaun. Ademeniti de mirosul imbietor, cei care au trecut pe la targul de produse traditionale din Alba Iulia nu au putut sa reziste bunatatilor.

Client: "E foarte buna parintii mei nu mi-au oferit asa ceva cand am fost copil."

Iar producatorii veniti din toata tara isi lauda marfa cum stiu ei mai bine.

Dumitru Firezan, producator: "Are minimul de colesterol, foarte dezvoltat in omega 3, grasimea."

De la targ nu lipsesc nici conservele de legume:

Rodica Padurean, producatoare: "Dupa retetele bunicii, sunt bio. In gradina am numai ingrasamant bio. Un borcan de zacusca e 7 lei, de tocana, 6 lei."

Si dulceturile cu specific sasesc si-au facut loc pe tarabe.

Dana Popa, producatoare: "Cat costa un borcan? Pornesc de la 6-7 lei pana la 12 lei nucile verzi."

Chiar daca a fost un an secetos, agricultorii au gasit solutii.

Irina Breaz, producatoare: "Varza este foarte mare pentru am irigat-o. Pretul este 2 lei deocamdata."

Clienta: "Sunt bune, sunt proaspete. Pretul este foarte bun."

Si catina a stat la loc de cinste, mai ales ca nu a fost afectata de seceta.

Ana Lupu, producatoare: "Catina cruda, dulceata de catina, concentrat de catina, intre 10 si 15 lei kg."

Targul va fi deschis pana maine.

A fost o toamna bogata si in Maramures. Spun asta producatorii din judet care s-au adunat zilele acestea in Centrul Istoric din Baia Mare.

Vanzatoare: "De toate... suc de mar, sirop de soc, de brad, capsuni, magiun, zacusca de ciuperci si de vinete si dulceturi. "

Pentru a atrage cumparatori, au recurs la metode inedite.

Gheorghe Mihut, producator: "Marfa de Galati, dai un leu si iei un brat. Asa se zicea pe vremuri."

Un alt mester a venit la targ cu sticle de horinca si masti traditionale, care ajung sa coste si 200 lei.

Mester: "Dureaza mult pregatitul materialelor, pregatitul pieilor. In rest, masca, 2-3 zile o saptamana."

Cumparator: "Nu-i frumos ce-ti place tie, e frumos ce imi place mie. Eu mi-am cumparat de toate. Preturile sunt dupa bogatia toamnei."

VIDEO PROTVPLUS.RO