Intr-un sistem medical tot mai bolnav, exista si spitale care ofera pacientilor mancare bio. Economia este de 150.000 RON/an
Intr-un sistem sanitar tot mai bolnav, exista si spitale in Romania care le ofera pacientilor mancare bio, din productie proprie.
Se intampla la Spitalul din Jimbolia, judetul Timis, unde autoritatile locale au construit o sera cu bani europeni. Iar angajatii au grija ca si pe timp de iarna, camara spitalului sa fie plina cu borcane de muraturi si compot.
Sera Spitalului din Jimbolia a fost construita de Primarie, acum patru ani, cu bani europeni. Are cinci angajati, iar - cand este nevoie - chiar si cadrele medicale dau o mana de ajutor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Christian Gruescu, tehnicianul serei: "Pana la ora actuala, la rosii avem undeva la 7000 de kilograme, la ardei 2000 de kg, la castraveti avem 1000 de kilograme..."
La o asemenea productie, nu e de mirare ca si camara spitalului este plina. Sute de borcane de muraturi, bulion sau compoturi sunt deja frumos asezate pe rafturi, iar toate au fost preparate din legumele din sera.
"Rosii tocate si fierte, folosim la ciorba, sosuri. Acolo sunt castraveti care se pun la murat pentru perioada de iarna..."
Pacientii sunt incantati ca mancarea le este pregatita cu legume proaspete si, mai ales, bio.
Viorel Balan, pacient: "Eu cred ca este o idee destul de buna, daca se autogospodaresc si nu asteapta de la buget sa le dea bani".
Irina Ardelean, pacienta: "Si ardei primim si suntem foarte multumiti. Foarte bine ca, totusi, fac economie".
Daniela Cîrlig, managerul Spitalul Jimbolia: "Prin legumele cultivate si folosite ulterior in hrana pacientilor avem o economie de 150.000 de lei pe an..."
Legumele ajung si la un camin pentru batrani, iar, din aceasta toamna, si copiii de la gradinitele cu program prelungit din oras se vor bucura de ele.