Primarul din Bistrita nu renunta la veverite, desi patru i-au fugit iar una a murit. "In primul rand, sa-i vedem sexul”

09-01-2017 17:10


Una dintre cele sase veverite pe care Primaria Bistrita le-a cumparat cu bani publici si le-a expus in parcul municipal intr-o voliera metalica.

Primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu, a declarat luni ca va cumpara si anul acesta veverite pentru a popula voliera montata in parcul central.

Din cele sase veverite achizitionate in 2016, patru au evadat, iar una a murit la sfarsitul lunii noiembrie. Intrebat daca au fost luate masuri de protejare a singurei veverite ramase in voliera, pe perioada gerului, Ovidiu Cretu a raspuns ca nu este nevoie, preocuparea fiind sa se afle daca aceasta este femela sau mascul.

"In primul rand, sa-i vedem sexul. Sa vedem ce sex este. Daca este mascul, sa ii aducem vreo doua sau trei femele, daca este femela sa mai aducem inca doua-trei femele si un mascul. Pe timp de ger nu au nevoie de nicio masura, pentru ca au scorbura si nu le trebuie", a afirmat primarul.

Ovidiu Cretu spunea anul trecut, la inaugurarea volierei, ca a cumparat sase veverite - o femela, un mascul si patru pui, la pretul de 450 lei fiecare, la care s-au adaugat 17.000 lei cheltuiti pentru construirea volierei.

Chiar daca cei de la laboratorul Directiei Sanitar Veterinare Bistrita-Nasaud, care au efectuat autopsia veveritei moarte, au stabilit ca aceasta era femela, edilul bistritean sustine ca nu stie nimic.

"Nu stiu cine a declarat-o (femela - n.r.). Nu stiu, eu nu am vazut autopsia, deci nu stiu ceea ce avem acolo, ce sex are. Dar am zis ca nu mai comentez despre veverite niciodata. Considerati ca nu am zis nimic", a conchis Cretu.

In ceea ce priveste prioritatile administratiei pe care o conduce in acest an, Ovidiu Cretu a spus ca obiectivele sale raman cele 11 puncte din programul electoral cu care a castigat al treilea mandat de primar, in iunie 2016.

"Cele 11 proiecte pe care le-am prezentat in campania electorala. Programul electoral al PSD si la locale, si la parlamentare a fost unul foarte bine structurat, cu elemente clare. Toate cele 11 proiecte sunt in atentia noastra sa le rezolvam in cei patru ani pe care ii avem la dispozitie. De finalizat (in 2017 - n.r.) nu cred ca se poate finaliza ceva, pentru ca... Poate vom finaliza cateva blocuri, dar cateva. Depinde si cum se vor misca noii guvernanti pe deschiderea Axelor pe Programul Operational Regional, pentru ca pana acum sunt deschide doar doua", a declarat Cretu.

Cele 11 puncte din programul mentionat de primar se refera atat la proiecte care necesita finantare europeana (linie verde de transport, reabilitarea Bisericii Evanghelice, reabilitarea termica a blocurilor, reabilitatea pasajelor medievale si a unor monumente istorice, modernizarea scolilor si dotarea lor cu echipamente IT, reamenajarea principalei piete agro-alimentare etc.), cat si proiecte prevazute cu finantare de la bugetul local (asfaltarea strazilor de pamant, piste pentru biciclete, reabilitarea unor cladiri in care functioneaza scoli si gradinite).

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO