Primaria Capitalei demareaza campania de igienizare si deratizare a Bucurestiului. Ce implica operatiunea
Primaria Capitalei demareaza marti, 11 martie, campania anuala de igienizare, in cadrul careia vor fi aplicate, pe teritoriul municipiului Bucuresti, tratamente de deratizare – combatere sobolani si combatere tantari.
Programul de igienizare se va derula in perioada 11 martie – noiembrie 2014 si va debuta cu tratamente de deratizare si combaterea faunei reziduale de tantari la asociatii de locatari proprietari.
Marti, tratamentele de deratizare vor fi aplicate la asociatiile de locatari/proprietari, agentii economici, administratii locale, retele edilitare RADET, APA NOVA, piete, case individuale etc.
Daca surprindeti imagini din timpul operatiunii de deratizare, le puteti trimite pe adresa de mail [email protected]
Incepand cu data de 1 aprilie, tratamentele de deratizare se vor extinde treptat la toate categoriile de obiective incluse in cadrul contractului, respectand numarul de treceri prevazute.
In ceea ce priveste tratamentele pentru combaterea populatiilor de tantari, acestea vor debuta initial in habitatele unde dezvoltarea acestora a fost posibila in anotimpul rece: subsolurile si casa scarii apartinand asociatiilor de locatari si proprietari, retelele edilitare - APA NOVA, RADET, subsolurile agentilor economici etc.
Tratamentele exterioare de combatere a tantarilor (spatii verzi, aliniamente stradale, gradini publice, parcuri, cimitire, maluri de lac, zonele rezidentiale si industriale vor putea fi demarate odata cu cresterea temperaturilor ( circa 18-20 grade Celsius).
Combaterea tantarilor consta in aplicarea de produse insecticide prin tehnici specifice habitatului (ceata rece tip Ultra Low Volume, ceata calda, pulverizari)si cuprind atat delarvizari (combaterea larvelor) cat si combaterea tantarilor adulti.
Produsele folosite pentru tratamentele de deratizare şi dezinsecţie atât in interior cat si in exterior sunt gata conditionate, de provenienta Belgia, Franta, Japonia, Elvetia, SUA. Toate produsele sunt avizate pentru profilaxia sanitar umana de catre Ministerul Sanatatii prin Comisia Nationala pentru Produse Biocide.
Costurile acestor actiuni sunt suportate din bugetul Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar beneficiarii directi trebuie sa confirme efectuarea acestei prestatii prin semnarea unui document justificativ pe care operatorul il prezinta la efectuarea prestatiei.
Astfel, cetatenii nu trebuie sa achite contravaloarea serviciilor prestate, iar, in cazul in care constata anumite deficiente, acestea pot fi semnalate la telverde Dispecerat P.M.B. 0800.800.868, precum si la telefonul societatii 3D Romania 0801.003.333/021.340.86.50.
Aplicarea tratamentelor de deratizare si dezinsectie corespunzatoare Planului de Igenizare al Bucurestiului este supravegheata si coordonata metodologic de Comisia Interministeriala de Supraveghere Metodologica si Receptie, comisie alcatuita din experti ai Ministerului Sanatatii (Directia de Sanatate Publica si Institutul de Sanatate Publica al Municipiului Bucuresti), Ministerului Agriculturii – Padurilor - Dezvoltării Rurale, Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor.
Programul de igienizare al zonelor publice:
In cadrul Planului de Igienizare al Municipiului Bucuresti, se vor efectua prestatii de igienizare la urmatoarele obiective:
- Asociatii de Locatari/proprietari 2 tratamente de deratizare si 5 tratamente de combatere a ţânţarilor pentru cca. 22.403 scari.
- Locuinte individuale – 2 tratamente de deratizare pentru cca. 105.000 unitati.
- Apa Nova - 1 tratament de deratizare si 5 tratamente de combatere a ţânţarilor pentru reteaua de canalizare.
- Radet - 1 tratament de deratizare si 5 tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulti) pentru reteaua de canalizare, puncte termice.
- Agenti economici, regii, ministere, spitale, scoli, gradinite, cladiri administrative, etc. - 2 tratamente de deratizare si 3 tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulti) pentru cca. 6.300 unitati.
- Agenti economici cu profil agroalimentar - 3 tratamente de deratizare si 3 tratamente de combatere aţânţarilor (larve si adulti) pentru cca. 1.350 unitati.
- Malurile lacurilor - 1 tratament de deratizare si 6 tratamente de combatere a ţânţarilor (larve).
- Parcuri, cimitire, gradini publice etc. - 1 tratament de deratizare.
- Zone demolate si neconstruite - 2 tratamente de deratizare.
- Piete si targuri – 3 tratamente de deratizare.
- Statiile de calatori Metrorex - 2 tratamente/campanie de deratizare si 2 tratamente de combatere a ţânţarilor (larve si adulti).
- Vegetatia din zonele rezidentiale, malurile de lac, zonele industriale, din parcuri, cimitire, aliniamente stradale etc. – 6 tratamente de combatere a ţânţarilor adulti.
- Reteaua de fibra optica Netcity – 2 tratamente de deratizare.
- Sistemul de Management al Traficului Bucuresti - 2 tratamente de deratizare.
Sursa: Pro TV
Etichete: primaria capitalei, deratizare, igienizare, operatiuni de salvare,
Dată publicare:
10-03-2014 17:44