O parte din maidanezii adoptati au ajuns din nou in strada. AVERTISMENTUL autoritatilor

Dată publicare: 05-11-2013 18:49
Dată actualizare: 08-11-2013 07:16


Adoptiile de caini din Bucuresti vor fi verificate. Masura, anuntata de Primaria Capitalei, vine dupa ce autoritatile au descoperit ca unii maidanezi adoptati au fost lasati pe strada.

Din septembrie si pana acum au fost adunati 3.000 de caini, iar 2.000 dintre ei si-au gasit un stapan.

Primaria Capitalei a descoperit ca doi barbati si doua femei au luat maidanezi in adoptie dar NU i-au dus acasa.

Hingherii au ridicat din strada patru caini abandonati. Verificand crotaliul si microcipul, medicii veterinari au observat ca animalele deja fusesera adoptate luna trecuta din adaposturile Primariei. Pentru ca s-au angajat sa ingrijeasca si nu au facut asta, lasand maidanezii din nou pe strada, cei patru bucuresteni risca acum dosare penale.

La una dintre adrese am gasit-o pe doamna Maria, o pensionara, care spune ca Blondi a fost catelul blocului pana cand l-au ridicat hingherii. Femeia a mers la Pallady, a declarat ca va tine catelusa in apartament si a adoptat-o. Insa animalul nu s-a putut adapta in casa, iar femeia l-a scos afara. Acum va da socoteala in fata autoritatilor.

"Stiu ca am grest ceva, dar ideea a fost din partea mea si jur ca nu le fac rau si ca am grija de ei", spune Maria Dumitrescu.

O alta doamna povesteste ca s-a dus sa recupereze catelul cartierului din adapostul de la Mihailesti. Cu toate ca a semnat ca il va tine in casa, femeia recunoaste ca l-a dat afara pentru ca latra.

O alta bucuresteanca a declarat o adresa veche. Femeia a luat cainele din adapost, l-a lasat apoi pe strada si a indicat edililor o adresa la care nu mai locuieste de 5 luni.

Indiferent de motivul invocat, cei patru sunt acum in vizorul autoritatilor, pentru ca au incalcat legea privind gestionarea cainilor fara stapan.

Razvan Bancescu, coordonatort ASPA: "Previn pe aceasta cale sa nu se joace cu aceste lucruri. Unde am constat clar cainele in strada, iar acela e abandon 100%, am trimis hartiile catre DSV. Demersul ulterior il va face politia. Se va merge pe infractiune si va fi sanctiune fie cu amenda penala, fie cu inchisoare".

Conducerea Autoritatii pentru Protectia si Supravegherea Animalelor a inceput verificarea adoptiilor. A trimis o notificare fiecarui sector prin care solicita politiei locale sa controleze daca animalele adoptate sunt sau nu la domiciliu. Reprezentantii sectorului 2, acolo unde Ionut, copilul de patru ani, a fost sfasiat de caini, au refuzat colaborarea, pe motiv ca aceasta verificare nu intra in competentele lor.

Din septembrie si pana acum, 3.000 de caini au fost capturati de hingheri. Dintre acestia, 2.000 au fost adoptati.


VIDEO PROTVPLUS.RO