Coada la Primarie pentru cupoanele de biciclete. "Asta e pentru fiica mea, asta e pentru sotie, asta e pentru mine"


Ultimul update: Joi 27 Iulie 2017 06:58
Data publicarii: Luni 24 Iulie 2017 18:23
Categorie: Stiri Sociale

A fost inghesuiala, luni, la Primaria Capitalei. Oamenii au stat ore in sir la coada, chiar si afara, in soare, pentru tichetele de 500 de lei pe care le da municipalitatea. Acestea pot fi folosite pentru cumpararea de biciclete sau trotinete.

Primaria vrea sa incurajeze transportul alternativ, dar pune carul inaintea boilor. Pistele promise sunt doar pe hartie, iar biciclistii isi risca zilnic viata pe strada, printre masini.

Voucherele de biciclete, in valoare de 500 de lei fiecare, s-au dat dupa principiul primul venit, primul servit. Astfel ca inca de dimineata s-a format coada la ghiseele primariei. Unii au venit sa ia bonuri pentru toata familia.

Bucurestean: "Asta este pentru fiica mea, asta pentru sotia mea si asta pentru mine. Trei biciclete. Ce sa fac, a trebuit sa imi iau liber ca sa pot intr-adevar sa vin. Altfel nu ai cum."

Biciclist: "E programul Rabla pentru biciclete. O sa imi iau ceva mai bun."

Luni s-au dat o treime din cele 5.000 de vouchere, cate ofera in total Primaria Capitalei. Tichetele pot fi folosite pentru cumpararea unei biciclete, simpla sau electrica, a unei trotinete sau a unui dispozitiv de tip Segway. Municipalitatea vrea sa ii incurajeze pe oameni sa circule cu bicicleta.

Biciclist: "Problema e ca nu prea am pe unde sa merg. Va trebui sa o iau pe strazi micute si paralele cu bulevardele sau pe trotuar, o sa trebuiasca sa merg incet."

O problema la care Primaria Capitalei raspunde de cativa ani doar cu promisiuni.

Oana Grigore, reprezentant Primaria Capitalei: “In paralel, colegii de la Transporturi dezvolta proiectul cu 100 de piste pentru biciclisti."
Ar fi vorba despre o retea de 100 de km de piste pentru biciclisti, insa amenajarea ar urma sa inceapa abia anul viitor. Asa ca pana atunci, suntem codasii Europei.

Bucurestiul este capitala europeana cu cele mai putine piste de biciclete. Avem cam 15 km, in total, cea mai mare parte in centru, astfel ca in restul orasului biciclistii sunt nevoiti sa circule fie pe trotruar, printre pietoni, fie pe strada, printre masini.

Biciclist: “Multa adrenalina. Nu exista zi fara incidente, daca mergi mult. Trebuie sa fii foarte atent, altfel mori cu legea de gat.”

Ca sa evite aglomeratia, Primaria va acorda bonuri de 500 de lei si celor care trimit documentele online, la adresa biciclisti@pmb.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO