Premiera in Romania. Studentii din campusul universitar din Galati si-au facut propriul punct de prim-ajutor
Studentii din campusul universitar din Galati si-au facut propriul punct de prim-ajutor. In regim de voluntariat, tinerii asigura 24 de ore din 24, functionarea centrului in care pot salva vieti, pana la sosirea echipajelor de pe ambulanta.
Proiectul reprezinta o premiera si este sprijinit de medicii si pompierii salvatori, care i-au si instruit pe voluntari.
Teodora Marola, voluntar, studenta, anul I, Medicina Dentara: "Materiale pentru imobilizarea pacientului, pentru extractia lui, in caz ca a avut vreun accident rutier; aici avem materialele sanitare: comprese sterile, fase, plasturi cu rivanol."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cabinetul de prim-ajutor din campus este echipat cu tot ceea ce le trebuie salvatorilor pentru a interveni in orice situatie de urgenta. 50 de voluntari studenti, precum si elevi de la scoli postliceale sanitare din Galati si Braila, asigura permanenta.
Radu Murea, dir. exec. UVSAR (ONG al studentilor medicinisti din Romania si Turcia): "Ei practic asigura ture de 12 ore. Si, prin rotatie, sunt cate doua persoane aici in permanenta, 24 de ore din 24. Mai putin sambata si duminica, cand suplimentam pana la trei persoane."
Toti voluntarii implicati au facut stagii de practica de minimum trei luni in cadrul Serviciului de Ambulanta Galati, dupa ce au urmat si un curs de prim ajutor si de resuscitare de baza.
Dr. Mihai Polinschi, dir Serviciul Judetean de Ambulanta Galati: "Deja au intervenit atat la accidente rutiere petrecute in fata caminelor, cat si la urgente medicale cum ar fi come etanolice, sau intoxicatii cu substante necunoscute. Deci este o initiativa meritorie. Din cate stiu este primul punct din caminele studentesti din tara."
In campusul din Galati sunt cazati aproape trei mii de studenti din Romania si Republica Moldova.