Festivitati pe strazile Sibiului. Peste 2.500 de tineri au sarbatorit terminarea facultatii si finalul studentiei


Ultimul update: Sambata 23 Mai 2015 07:17
Data publicarii: Miercuri 20 Mai 2015 07:40
Categorie: Stiri Sociale

Imnul Gaudeamus a rasunat, marti seara, in centrul Sibiului. Peste 2.500 de tineri si-au luat, in acest fel, ramas bun de la viata de student.

Absolventii au terminat cursurile, dar mai au de trecut un hop - examenul de licenta. In amintirea perioadei frumoase care tocmai s-a incheiat, au facut parada prin tot orasul, imbracati in robe si purtand esarfe colorate.

Pe ritmurile fanfarei militare a Academiei Fortelor Terestre, absolventii celor doua facultati de stat din Sibiu au facut spectacol in oras. Piata Mare a fost locul unde s-au intalnit cu totii si, intr-o atmosfera solemna, s-a tinut cursul festiv.

"Credeam ca totul o sa fie mult mai simplu, ca o sa ne dam licenta si o sa terminam, insa sa stii ca acum simt ceva, pozitiv si constructiv", a spus o absolventa, Roxana Irimia.

Tinerii recunosc ca drumul pe care pornesc acum e mult mai greu si plin de responsabilitati.

"In viitor, as dori in primul rand sa ma uit dupa un program de masterat, iar apoi, cu ajutorul Domnului, sa imi intemeiez o familie", a spus o alta absolventa, Alina Stoica.

"In Facultatea de Medicina, pur si simplu, o sa-mi definesc cariera pe care o vreau in viitor. Daca vrei sa faci o treaba, poti s-o faci si in Romania", a spus un tanar, Gabriel Cazacu.

"Eu nadajduiesc intr-o universitate a Sibiului unde peste 20 de ani copiii acestor copii vor invata carte, macar la fel de bine ca ei", a spus preotul Constantin Necula, Facultatea de Teologie Sibiu.

Emotionati au fost si parintii tinerilor.

"In primul rand e o sarbatoare a universitatii, dar in acelasi timp o sarbatoare a orasului Sibiu. E un final de drum si cu totii trebuie sa ne bucuram", a spus Ioan Bondrea, rectorul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO