Festivitati pe strazile Sibiului. Peste 2.500 de tineri au sarbatorit terminarea facultatii si finalul studentiei
Imnul Gaudeamus a rasunat, marti seara, in centrul Sibiului. Peste 2.500 de tineri si-au luat, in acest fel, ramas bun de la viata de student.
Absolventii au terminat cursurile, dar mai au de trecut un hop - examenul de licenta. In amintirea perioadei frumoase care tocmai s-a incheiat, au facut parada prin tot orasul, imbracati in robe si purtand esarfe colorate.
Pe ritmurile fanfarei militare a Academiei Fortelor Terestre, absolventii celor doua facultati de stat din Sibiu au facut spectacol in oras. Piata Mare a fost locul unde s-au intalnit cu totii si, intr-o atmosfera solemna, s-a tinut cursul festiv.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Credeam ca totul o sa fie mult mai simplu, ca o sa ne dam licenta si o sa terminam, insa sa stii ca acum simt ceva, pozitiv si constructiv", a spus o absolventa, Roxana Irimia.
Tinerii recunosc ca drumul pe care pornesc acum e mult mai greu si plin de responsabilitati.
"In viitor, as dori in primul rand sa ma uit dupa un program de masterat, iar apoi, cu ajutorul Domnului, sa imi intemeiez o familie", a spus o alta absolventa, Alina Stoica.
"In Facultatea de Medicina, pur si simplu, o sa-mi definesc cariera pe care o vreau in viitor. Daca vrei sa faci o treaba, poti s-o faci si in Romania", a spus un tanar, Gabriel Cazacu.
"Eu nadajduiesc intr-o universitate a Sibiului unde peste 20 de ani copiii acestor copii vor invata carte, macar la fel de bine ca ei", a spus preotul Constantin Necula, Facultatea de Teologie Sibiu.
Emotionati au fost si parintii tinerilor.
"In primul rand e o sarbatoare a universitatii, dar in acelasi timp o sarbatoare a orasului Sibiu. E un final de drum si cu totii trebuie sa ne bucuram", a spus Ioan Bondrea, rectorul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu.