Povestea voluntarilor din Cluj care isi sacrifica propriile familii pentru a le face viata mai frumoasa unor copii sarmani

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52

Copiii din familiile dezorganizate sau foarte sarace au parte de un strop de bucurie datorita unor voluntari din Cluj. Cum parintii abia le pot oferi strictul necesar, membrii unei fundatii s-au gandit sa ii distreze ei pe cei mici, in timpul liber.

Ii duc la teatru, la librarie, sau fac miscare.

Melania - o fetita frumoasa foc, in varsta de zece ani - si Oana, voluntar, au devenit cele mai bune prietene inca de acum doi ani.

"Invatam una de la alta. Melania zicea ca vrea sa imi cunoasca si copiii, deci e posibil sa fie o relatie de lunga durata", a povestit Oana.

Parintii copiilor sunt recunoscatori pentru acest ajutor nesperat, iar inainte de a-si da acordul pentru program, petrec mult timp in compania voluntarilor, ca sa-i cunoasca si sa capete incredere in ei.

"Eu avand probleme de sanatate nu aveam timp sa stau de vorba cu ea de multe ori. Acum este mai vesela, mai plina de energie si e un copil cuminte. Ma bucura!", a spus Mariana Sabau, mama Melaniei.

Programul "Mari si mici, mari amici" functioneaza cu succes de opt ani in Cluj. Cei peste 200 de voluntari s-au angajat plini de entuziasm in acest proiect, din dragoste pentru copii si din dorinta de a le aduce un strop de bucurie. Isi rup din timpul liber, uneori din orele alocate propriilor familii, ca sa stea cu "amicii" lor.

Pe Raduta si Larisa le-am intalnit la teatru.

"La inceput o vedeam ca pe un copil care are nevoie de ajutorul meu si de protectie. Acum pot deja sa vorbesc cu ea ca si cu un adult", a spus Raduta, voluntar.

Andrei s-a alaturat grupului in urma cu cinci ani. Acum are grija de Stefan, un baietel in varsta de 12 ani.

"Am incercat, dupa ani, sa fim un sprijin mai complet pentru familie", a spus Elisabeta Torje, coordonatorul proiectului.

Peste 200 de copii au acum un prieten prin intermediul programului derulat de aceasta fundatie din Cluj.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO