Anchetă complicată în cazul accidentului infirorător în care doi frați de 13 și 15 ani au pierit după ce mașina în care se aflau cu tatăl si unchiul lor a fost izbită în plin de un tren în judetul Bistrița-Năsăud.

Urmează o expertiză pentru a se vedea dacă șoferul a avut intenția să frâneze și dacă avea vizibilitate la trecerea peste calea ferată.

În tot acest timp o comunitate întreagă s-a mobilizat pentru a fi alături de familia îndoliată.

Vestea morții celor doi copii a impresionat o mulțime de oameni.
Ionică avea 15 ani și era elev în clasa a noua la un liceu din Târgu Mureș. Petrică învăța la școala generală din comună, în clasa a șaptea. După școală își ajutau mereu familia, la ferma de animale.

Magdalena, mătușă: ”Nu o să putem trece peste asta. Au fost plecați undeva în Bucovina și la întoarcere spre casă s-a întâmplat tragicul accident de unde copiii nu au scăpat. Azi-noapte am vorbit cu fratele meu. A fost fracțiune de secundă. Cred că nici el nu a realizat, atât de repede s-a întâmplat.”

Mai aveau puțin până acasă. Cei doi frați, împreună cu tatăl și unchiul lor, erau bucuroși că au găsit doi câini ciobănești de nădejde pentru paza fermei.

În localitatea Miceștii de Câmpie s-a petrecut tragedia.
Trecerea peste calea ferată avea barieră, iar unchiul copiilor, cel care se afla la volan, a dat să treacă, fără să observe trenul. Impactul a fost devastator.

Unchi: ”Veneau de la Suceava. Au fost să cumpere doi căței, că au oi. Erau la 20 de kilometri de casă.”

Cei doi frați erau cunoscuți ca foarte muncitori și cuminți. Pe lângă treburile din gospodărie, cei doi făceau parte din ansamblul de dansuri populare al comunei Sânpetru de Câmpie.

Localnic: ”Am fost dărâmat, nu am dormit toată noaptea, mai ales că i-am cunoscut, copii cu bun simț, respectuoși. La școală să se aducă să facă scandal nu, niște copii example. Dumnezeu să-i ierte!”

Localnic: ”E dureros pentru noi toți, nu numai pentru familie. A fost o tragedie.”

Colegii celor doi frați au aprins lumânări și se pregătesc de înmormântare.

Directoare: ”Am ieșit în curtea școlii, am ținut un moment de reculegere împreună, toată școala, am rostit o rugăciune pentru acești copilași, acești îngeri. Drum lin către ceruri, copilași!”

Unchiul și tatăl copiilor au scăpat cu răni care nu le pun viața în pericol, însă ancheta în acest caz este abia la început. Cei doi frați mai au o soră, aceasta împlinise chiar luni 17 ani.