Povestea disperata a unei femei, care nu isi opereaza nepoata de frica ca va fi luata de autoritati

×
Codul embed a fost copiat

Situatie disperata pentru o femeie de 55 de ani din Bistrita Nasaud. Isi creste singura nepotica, de 6 ani, care s-a nascut cu o malformatie.

De teama ca cineva i-ar putea lua copilul, bunica nu a cerut ajutorul autoritatilor pana acum, desi operatia care ar salva-o pe fetita de chin poate fi subventionata de stat.

"Mami e cea mai buna, imi da ce e mai bun si mama ma iubeste foarte mult", este declaratia fetitei.

"Mami" e de fapt bunica fetitei, care-i ofera dragoste cat doi parinti la un loc. Felita s-a nascut in Portugalia si cand avea numai cateva luni mama ei a lasat-o bunicii si a disparut.

Copila sufera de stenoza pulmonara, o boala care o impiedica sa faca efort. Bunica s-a gandit sa o opereze in sistemul privat, insa costurile ajung la 3000 de euro, bani pe care nu are cum sa-i dea. Femeia lucreaza cu ziua pe unde poate si locuieste cu fetita intr-un depozit.

Citește și
„Zilele lor sunt numărate” I Cristian Presură explică de ce viitorul automobilelor pe hidrogen și hibride nu sună bine

Costurile operatiei ar putea fi suportate de stat, daca fetita ar avea acte. Initial, bunica s-a temut sa ceara ajutorul asistentilor sociali, de teama ca o vor lua de langa ea pe fetita.

"Am zis ca daca o fi sa mor cu ea in gat, prin gari sa ajung, dar de langa mine nu o sa o las", a declarat Dominica Turic, bunica fetitei.

Pentru ca situatia Felipei se agraveaza pe zi ce trece, femeia si-a facut curaj si a apelat la Protectia Copilului. Angajatii statului promit ca o vor ajuta pe bunica sa obtina un certificat de nastere pentru fetita si sa o duca la spital.

In astfel de cazuri, asistentii sociali declara copilul abandonat de parinti, iar bunicii il primesc in plasament. Daca nu au un domiciliu stabil, atunci Directia impreuna cu reprezentantii comunitatii locale pot interveni acordandu-le o locuinta sociala.

Articol recomandat de sport.ro
Fanii lui Tottenham și-au pierdut răbdarea! Cine este ”ținta” ultrașilor și ce au spus despre Radu Drăgușin
Fanii lui Tottenham și-au pierdut răbdarea! Cine este ”ținta” ultrașilor și ce au spus despre Radu Drăgușin
Citește și...
"M-am nascut pentru a doua oara". Cum s-a schimbat viata lui Marian, care avea 220 kg acum un an

Ajutor nesperat pentru un tanar de 33 de ani, din Brasov, care cantarea 220 de kilograme si nu credea ca va mai duce o viata normala.

Recomandări
Bucureștiul, fabrica de făcut milioane a clanurilor imobiliare. Cum îi ajută instituțiile statului pe interlopi să prospere
Bucureștiul, fabrica de făcut milioane a clanurilor imobiliare. Cum îi ajută instituțiile statului pe interlopi să prospere

„Pe urmele Vestului sălbatic” - Partea I. Toți știm că ei există, dar rar îi vedem. Au avut dosare penale, au sfidat legi și reguli, dar scopul lor a fost atins. S-au îmbogățit. 

Președinta Georgiei cere populației să iasă în stradă pentru a protesta față de rezultatul alegerilor: ”Fraudă totală!”
Președinta Georgiei cere populației să iasă în stradă pentru a protesta față de rezultatul alegerilor: ”Fraudă totală!”

Președinta Georgiei, Salome Zourabichvili, a făcut apel duminică la populație să iasă în stradă pentru a protesta față de rezultatele alegerilor parlamentare de sâmbătă, pe care comisia electorală le-a declarat câștigate de partidul de guvernământ.

Dezbatere electorală fără moderator. Maia Sandu l-a atacat constant pe Alexandr 
Stoianoglo: ”Omul Moscovei!”
Dezbatere electorală fără moderator. Maia Sandu l-a atacat constant pe Alexandr Stoianoglo: ”Omul Moscovei!”

Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, finaliștii alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, au avut o dezbatere electorală fără moderator.