Planurile primarului care a dat 5 mil. € pe o pârtie nefolosită: ”Oferim ceva de secol XXI”


Ultimul update: Sambata 02 Februarie 2019 06:39
Data publicarii: Sambata 02 Februarie 2019 06:39
Categorie: Stiri Economice

Primarul din Bistriţa, care a devenit celebru în toată ţara după ce a îndatorat oraşul pentru 20 de ani, cu milioane de euro, ca să amenaje o pârtie de schi, continuă să ne uimească.

Deşi în ultimii 3 ani investiţia a fost folosită doar 3 săptămâni, edilul a alocat alte fonduri pentru ea. Recent, a obţinut aprobarea consiliului local ca să construiască o instalaţie de teleschi, cu 400.000 de euro. Şi nu vrea să se oprească aici.

Pe pârtia ”Cocoș”, amenajată la cea mai joasă altitudine din ţară, zăpada se topeşte imediat ce se aşterne, iar anul acesta oamenii au schiat doar 8 zile şi 3 nopţi.

La fel a fost şi în trecut. În 2018, de pildă, localnicii s-au bucurat de pârtie doar două săptămâni, după ce în primul an după inaugurare schiatul nu a fost deloc posibil.

Cu toate acestea, primarul din Bistriţa care a îndatorat oraşul pe 20 de ani, cu 5 milioane şi jumătate de euro, continuă să investească.

A convins consiliul local să aprobe cheltuirea a 400.000 de euro, din bugetul local, pentru construirea unei instalaţii de teleschi.

Ovidiu Crețu, primar Bistrița: "Scopul pentru care facem astfel de investiţii este să îmbunătăţim situaţia sănătăţii copiilor. Să le oferim ceva de secol XXI, pentru ca ei să fie îndemnaţi să îşi dorească să iasă şi să se mişte."

În Consiliul Local din Bistriţa, investiia a fost aprobată cu 13 voturi "pentru", patru "împotriva" şi o abţinere. Cei care s-au opus proiectului sunt revoltaţi.

Ioan Penteleu, consilier PNL: "Actuala majoritate PSD - ALDE - UDMR votează ca de obicei, adică fără să ţină cont de valoarea investiţiei, de numărul de beneficiari direcţi. Eu am observat o susţinere oarbă, practic nu îi interesează alte argumente de ordin economic."

Cu 400.000, opoziţia susţine că s-ar putea asfalta un kilometru de stradă cu tot cu iluminat public şi utilităţi.

Oamenii din această zonă, de exemplu, cer de mult astfel de lucrări.

"Pârtia nu ştiu dacă ne avantajează pe noi, dar drumul ăsta ne-ar avantaja tare mult", spun oamenii.

În faţa nemulţumirilor, primarul şi consilierii lui rămân impasibili. Pentru ei, invesţiile în pârtia "Cocoș" sunt prioritare.

Bogdan Miholca, consilier PSD: "Din punctul meu de vedere, ca şi antrenor de schi şi profesor de sport, cred că e oportună investia în sport."

Ovidiu Crețu, primar: "Eu sunt convins că cu dotările suplimentare pe care le vom face putem prelungi la 30 de zile -nu 30 de zile, mai mult - sezonul pentru schi."

Sorin Hangan, consilier PNL: "Aşa se întâmplă când toată ziua te ocupi de pârtia de schi, nu ai timp să construieşti şcoli, grădiniţe, să repari străzi. Ar trebui altă prioritizarea şi apoi să ne ocupăm de schi lift, care va funcţiona 3-4 zile pe sezon."

Pe lângă investiţia în teleschi, primarul din Bistriţa are şi alte planuri pentru pârtia "Cocos". Cu alte două milioane de euro vrea să monteze un alpin-coaster.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO