Petreceri in stil romanesc, de Ziua Nationala, in statiunile montane. Tentatiile cu care s-au "luptat" turistii, la Paltinis
Cu cantec, veselie si mese pline, romanii care s-au relaxat cateva zile in statiunile de la munte au pus punct vacantei cu o petrecere demna de povestit.
In judetul Sibiu, la Paltinis, oamenii s-au cinstit romaneste, cu tuica si vin fiert. Iar asta nu le-a stricat coregrafia cand a venit vorba de hore. Si nici nu le-a luat din elan cand au inceput sa curga urarile, de 1 Decembrie.
Cei care au ales sa se relaxeze de Ziua Nationala la Paltinis s-au "luptat" serios cu tentatiile culinare. Mesele au fost incarcate de bucate alese, traditionale - carnati ardelenesti, parstrama, muschi afumat, dar si friptura de porc sau vitel la protap.
Ionut Grigore, bucatar: "Il punem pe protap vitelul, pregatim focul si il asteptam. Il mai condimentam pana se face. Mai dureaza ca 4-5 ore pana este gata."
Branza, telemeaua de Sibiu, cascavalul, dar si fasolea cu ceapa calita au completat cu succes meniul bogat. Iar de la asa ospat nu puteau lipsi tuica si vinul fiert.
Muzica nu i-a lasat insa pe turisti sa zaboveasca prea mult la masa.
Pentru cei mai multi, petrecerile de marti seara au incheiat vacanta de 1 Decembrie, iar miercuri este o noua zi de munca.