BOBOTEAZA: Peste 500 de credinciosi la sfintirea apei, la Constanta. Arhiepiscopul Tomisului a trecut inainte pe la politie

Ultimul update: Duminica 08 Ianuarie 2017 07:13
Data publicarii: Joi 05 Ianuarie 2017 13:13
Categorie: Social

In Ajun de Boboteaza, peste 500 de credinciosi au participat joi dimineata in fata Arhiepiscopiei Tomisului la slujba de sfintire a apei, ce va fi impartita apoi enoriasilor.

Imediat dupa slujba, credinciosii s-au oferit sa ajute la imbutelierea aghiazmei pentru sarbatoarea de vineri de pe faleza cazinoului din Constanta. Sunt asteptati aici peste 10.000 de oameni.

Pe un frig patrunzator, credinciosii au participat joi dimineata la ritualul sfintirii apei de boboteaza. Cisternele cu apa potabila au fost golite in butoaie de stejar in asteptarea momentului sfintirii. Apa nu a mai fost adusa cu autospecialele pompierilor, ci cu cisterne sterile, totul in urma unor sesizari privind potabilitatea apei care va fi imbuteliata pentru credinciosi.

Credinciosii au vorbit despre semnificatia religioasa a evenimentului, care marcheaza Botezul Mantuitorului Iisus in apa Iordanului si inceputul misiunii Sale dumnezeiesti pe pamant.

Femeie: "Un eveniment foarte important in viata orcarui crestin orthodox, semnifica botezul Domnului."

Femeie: "Vin de cand este biserica aici, am venit la biserica."
Reporter: "Ce reprezinta sarbatoarea de Boboteaza pentru domneavoastra?"
Femeie: "Boboteaza? Pai ma cheama Ioana."

Femeie: "Boboteaza reprezinta o zi sfanta pentru noi, in care se sfintesc toate apele, o rugaciune sfanta. Sa dea Domnul sanatate si celelalte."

Pentru a putea participa joi la slujba de sfintire, Inaltprasfintia sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului si-a devansat cu doua zile vizita la politie, unde a indeplinit formalitatile controlului judiciar.

Ips Teodosie, arhiepiscopul Tomisului: "Sa intampinam cu cele mai sfinte ofrande sarbatoarea cea mare a aratarii Domnului, Boboteaza. Am pregatit si anul acesta butoaie cu apa pe care o sfintim toata ziua si sticle ca sa impartim credinciosilor."

Dupa slujba, mai multi credinciosi s-au oferit sa ajute la imbutelierea aghiazmei in sticlele pregatite de Arhiepiscopia Tomisului. Unii, ca sa fie siguri ca nu raman fara aghiasma, inainte de a se apuca de treaba si-au umplut gentile cu sticle cu apa sfintita.

Arhiepiscopia Tomisului ii linisteste pe enoriasi asigurandu-i ca va fi aghiasma din belsug, pentru toata lumea.

La sarbatoarea de vineri sunt asteptati peste 10.000 de credinciosi, atat din Constanta, cat si din alte judete ale tarii. Arhiepiscopia Tomisului a pregatit peste 170.000 de sticle pentru aghiasma care vor fi distribuite participantilor la slujba.

Preotii, jandarmii si politistii ii roaga pe participanti sa nu se inghesuie pentru ca nu au niciun motiv: sticlele de apa sunt de ajuns.

Regina Elisabeta a Marii Britanii nu va participa nici la slujba de Anul Nou, din cauza racelii puternice de care sufera
Regina Elisabeta a Marii Britanii nu va participa nici la slujba de Anul Nou, din cauza racelii puternice de care sufera
VIDEO PROTVPLUS.RO
mos craciun
Cât de mult poate costa să închiriezi un Moş Crăciun de lux. "E din păr natural"
Cum am ajuns să avem salată şi ridichi româneşti proaspete pe masa de Crăciun
Răsturnare de situaţie în cazul copilului de 9 ani care şi-a omorât bunica
Spectacol pentru copiii bolnavi, oferit de medicii şi asistentele de la Fundeni
150 de sibieni îmbrăcați în Moș Crăciun au alergat în centrul orașului
În sfârșit, prima autostradă urbană din România ar putea fi dată în folosință
alistmagazine
Ce designeri vin pe 15 decembrie la târgul Crazy Christmas
Românul care a alergat 250 km la Polul Sud, la -60 de grade Celsius, pentru o cauză nobilă
Idei de cadouri pentru Crăciun. Cum să-i surprindeți pe cei dragi în acest an
Brazi de Crăciun neobișnuiți. Pomul creat de câțiva elevi din Galați: costă 500 de lei
Carnea lăudată de toți bucătarii. Poate costa chiar și 140 de lei kilogramul
Cadouri pentru copiii nevoiași, de la Moș Crăciun. ”Patrula cățelușilor”