De ce e Ministerul Educatiei impotriva expozitiei "Human Body", de la Muzeul Antipa
3000 de copii au vizitat pana acum expozitia "The Human Body", deschisa la Muzeul Antipa din Capitala.
Asta, in ciuda initiativei Ministerului Educatiei, care le-a trimis Inspectoratelor Scolare o adresa prin care sugereaza ca exponatele ii pot influenta negativ pe copii.
Iata insa ca interesul pentru o lectie de anatomie veritabila a fost mai presus decat orice parere oficiala, asa ca niciun grup nu si-a anulat vizita.
Alegeri 2024
14:02
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
13:57
Gabriela Firea: Am votat cu gândul la tineri, familii, femei, copii, bunici. În speranţa că viaţa lor va fi mai bună
13:57
Mesajul transmis către români de un veteran de război, în vârstă de 102 ani, după ce a votat: „Nu aveam pâine, nu găseam”
13:43
Mii de români votează departe de casă, în vacanță. Unii și-au exprimat deja opțiunea pe liste suplimentare
Saptamana aceasta, cand elevii nu au cursuri si teme, ci participa la diverse activitati, multi au venit la Muzeul Antipa din Bucuresti, sa viziteze expozitia de cadavre. Dimineata, se formase deja coada la intrare.
Cu toate ca in acest moment exista o controversa intre Ministerul Educatiei, Inspectoratele scolare si reprezentantii Muzeului Antipa, foarte multi elevi aleg ca in saptamana in care pot face scoala altfel sa ia o adevarata lectie de anatomie.
Numai joi la expozitia Human Body sunt asteptati elevi din 30 de scoli din toata tara.
Oficialii din ministerul Educatiei au trimis inspectoratelor instructiuni despre cum poate fi vizitata, sau mai bine spus evitata, expozitia de la Antipa, precizand ca daca scoala aproba vizitarea, este nevoie si de acordul scris al parintilor.
"Intrucat exista unele aspecte controversate, generate de tipul de exponate, precum si un posibil impact emotional negativ pe care il pot avea asupra elevilor, va rugam ca decizia de vizitare sa fie luata de consiliul de administratie al fiecarei unitati scolare. "
Daca privim expozitia ca pe una care imbina arta cu anatomia, atunci nu putem vorbi de efecte negative, spun si psihologii.
"Cred ca problema este a ministerului educatiei care nu isi da seama cat de importanta este ca un copil de mic sa cunoasca corpul uma. Exista acea cultura sa nu speriem copilul, sa nu invete copilul ceva rau", declara psihologul Daniela Gheorghe.
Expozitia include peste 200 de exponate, conservate perfect, prin imbalsamarea in silicon lichid.
Trupurile se pare ca apartin unor detinuti chinezi, tocmai de aceea colectia a starnit controverse in orasele prin care a trecut: Londra, Amsterdam, Budapesta, Lisabona, Madrid si Viena.