Pelerinaj impresionant la manastirea Nicula din Cluj. 60.000 de oameni s-au rugat de Sf Maria Mare


Ultimul update: Duminica 18 August 2013 07:02
Data publicarii: Joi 15 August 2013 13:33
Categorie: Stiri Sociale

Zeci de mii de suflete se simt mai aproape de Dumnezeu, la una din marile sarbatori ale crestinatatii - Adormirea Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare.

La manastirea Nicula din judetul Cluj, pelerinii au participat la Slujba de Liturghie, dupa ce miercuri-noapte au fost partasi la un moment special: au inconjurat biserica alaturi de preoti si s-au rugat pentru iertarea pacatelor.

In procesiune a fost purtata icoana facatoare de minuni de la Nicula, pentru care unii pelerini au strabatut sute de kilometri.

Dealul din fata Manastirii Nicula s-a transformat azi noapte intr-o mare de lumini si fiecare pelerin isi murmura in gand rugaciunea catre sfanta Fecioara Maria, ocrotitoarea crestinilor.

Zeci de mii de oameni s-au rugat intr-un singur glas, la unul dintre cele mai mari pelerinaje din tara. Oameni simpli, de toate varstele au venit sa se inchine la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului, care azi noapte a fost scoasa din biserica, in procesiune.

"Am venit pentru ca Maicuta Domnului ne-a chemat.
- Ce simtiti cand veniti aici?
- Simtim o usurare, o iertare de pacate. Am venit pentru iertarea de pacate"

La ora noua si jumatate seara, Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului a fost purtata de preoti pe brate, urmata de multimea de pelerini. Slujba a fost oficiata de IPS Andrei Andreicutz, mitropolitul Clujului, si toata lumea a inconjurat biserica. Unii dintre ei au parcurs drumul in genunchi si pe coate, spre iertarea pacatelor.

A urmat apoi Utrenia si slujba Prohodului Maicii Domnului. La Nicula, fiecare isi stie necazul si se roaga pentru problemele lui.

In zori s-au trezit ca sa mearga la Sfanta Liturghie, oficiata de Inalt Preasfintitul Andrei Andreicut si de zece preoti.

Oboseala, postul si emotia i-au marcat pe credinciosii mai vulnerabili, care au avut nevoie de ajutorul medicilor din ambulantele prezente la Nicula.

Ambianta o tipa cade pe deal, fug medicii la ea: "Ai mancat ceva? N-am mancat nimic, decat o bucata de ciocolata."

Dupa slujba, calugarii si bucataresele manastirii au impartit cozonaci si 20.000 de sarmale crediniosilor.

Pentru ca s-a pastrat ordine, nu au fost niciun fel de incidente.

LEGENDA celor 26 de zile in care icoana a lacrimat

Dupa o noapte de rugaciune, aici, la manastirea Nicula, s-au adunat pana in acest moment 60 de mii de pelerini. La miezul noptii, icoana Maicii Domnului, despre care legenda spune ca a lacrimat 26 de zile in anul 1669, a fost purtata pe brate de preotii care au inconjurat lacasul de cult.

Astazi, dupa liturghie, s-au impartit cozonaci si sarmale, iar pelerinii au inceput deja, rand pe rand, sa plece catre casele lor, nu inainte de a se mai ruga o data la icoana facatoare de minuni.

VIDEO PROTVPLUS.RO