Pastrama, mancare asiatica sau paine indiana: sute de bucuresteni au "gustat" din conceptul street food. Ce spune Chef Foa
A fost o noapte de-a dreptul gustoasa pentru sute de bucuresteni care au savurat preparate gatite in plina strada. Mai multi bucatari au parasit pentru cateva ore restaurantele si i-au poftit pe oameni intr-un tur gastronomic.
Totul face parte din conceptul de street-food sau mancarea pregatita la colt de strada, care castiga tot mai multi adepti si la noi.
"Uite-o cat de bine arata si cat de grasa e, grasimea egal gust, e suculenta, e grasime buna" - povesteste Chef Foa in timp ce taie dintr-o pastrama.
Printre mirodenii, ingrediente alese, paine facuta la cuptor si bucati apetisante de carne, sute de bucuresteni si-au dat seama ca de o mancare gatita, sanatoasa, poti avea parte si pe strada.
"O paine indiana, minunata, facuta cu atata dragoste. Lipesc coca de peretele cuptorului, o dau cu dragoste, asa imi place mie sa o numesc. Asteptam 2-3 minute si e gata painea" - spune un alt bucatar care face paine.
Pofticiosii au rezistat cu greu tentatiei: "Suntem pasionati de mancare si ne-am luat thai cu creveti si tapas si am gustat deocamdata costitele...sunt delicioase."
Evenimentul a adus in prim plan ideea de street-food sau mancarea de la coltul strazii.
"Street food inseamna mancare gatita pe strada, asta se intampla aici la Night Market. Practic aduce pe strada mancarea pe care noi o pregatim acasa, mancarea care se transmite din generatie in generatie", a declarat Chef Foa.
"Nu e ca si cum mergi sa comanzi la un restaurant ce e in meniu, la steet food primesti exact ceea ce iti doresti pentru ca de asta suntem aici", spune si fosta concurenta la MasterChef, Claudia Sima.
Oamenii spun ca ar fi incantati sa vada mai multe astfel de tonete cu mancare gatita: "Categoric ne-am saturat de aceeasi covrigi."
Conceptul este deja impamantenit in multe orase din strainatate pentru ca preturile sunt accesibile, iar gustul deosebit.