Parcul de aventura din Alba Iulia unde copiii sunt educati prin joaca. Explicatia psihologilor pentru acest sistem
Copiii cu risc de abandon scolar, din familii sarace, primesc o sansa sa isi cladeasca un viitor.
La Alba Iulia, o fundatie a pus la punct un proiect prin care peste 400 de elevi, din trei judete, invata prin diverse jocuri, conduse de psihologi, cum sa reuseasca in viata. Lectiile se tin in mare parte in parcul de aventura, aflat langa oras.
Parcul de aventura se intinde pe 2 hectare si are mai multe trasee care pun la incercare curajul si indemanarea copiilor. 25 de elevi din clasele I-VIII, din Baia de Aries, au primit prin joc o lectie de viata.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe langa parcul de aventura, copiii merg si la centre educationale din localitatile lor, unde primesc burse, mancare si sunt ajutati sa-si faca temele. Denisa are 13 ani si provine dintr-o familie cu 7 copii, fara posibilitati. Pe ea, aventura din parc, dar si orele din centru au ambitionat-o sa invete mai bine.
Denisa Codoba: Aici este distractiv si orice copil se poate distra.
Reporter: Si ai invatat ceva?
Denisa Codoba: Am invatat sa fiu mai curajoasa si sa nu fiu tot cu frica in mine.
Andra are 11 ani si de cand participa la aceste ateliere educationale este mult mai sociabila.
"Experienta este ca sa nu te lasi descurajat niciodata si trebuie sa ai incredere intotdeauna in cei care sunt langa tine", spune Andra.
Psihologii ii urmaresc pas cu pas pe copii si reusesc sa corecteze anumite probleme care in timp ar putea duce la esecul in viata.
"Sa incercam sa cream un alt cadru un pic deosebit de sistemul educational clasic bazat pe pedepse si recompense si sa incercam sa le oferim posibilitatea sa invete, sa experimenteze prin joc", a spus psihologul Nicoleta Presecan.
Parcul de aventura este deschis si celor dornici de distractie, iar banii castigati din bilete vor fi folositi pentru ai ajuta pe copii.