Gradinita din Bucuresti la care copiii primeau mancare cu viermi si fluturi. Parintii au dovada scrisa si semnata

17-10-2014 18:39


Copiii nostri au primit la gradinita supa de zarzavat, cu viermi si fluturi plutind inauntru. Asta spun consternati cativa parinti.

Oamenii au intrat in posesia unui document prin care educatoarele si ingrijitoarele sesizau conducerea Gradinitei 255 din Capitala ca sunt probleme. Familiile suspecteaza ca acesta nu a fost singurul incident.

Mama lui Teo spune ca, in 3 saptamani, cel mic a facut de 4 ori indigestie, cu diaree, varsaturi si febra. Baiatul e in grupa mare la Gradinita 255 din Bucuresti si ia aici trei mese pe zi. Initial, parintii au dat vina pe combinatiile stranii de alimente date copiilor- de pilda, ciorba, salata de muraturi si fructe, la aceeasi masa.

"Si ca om mare te poti deranja la stomac. Baietelul meu a avut probleme cu stomacul, adica scaune stricate. Sunt si alti parinti care au probleme cu copiii. Nu mai spun ca se suspecteaza ca nu sunt alimente proaspete", a spus Adriana Radu, mama copilului.

Unul dintre acestia a trimis celorlalti pe mail copia unui proces-verbal de acum cateva luni, semnat de 12 angajati ai gradinitei.

"Incheiat astazi, in prezenta doamnelor educatoare si ingrijitoare, care au sesizat prezenta de fluturi, larve in pastele fainoase ce s-au regasit in ciorba de zarzavat a copiilor", se arata in procesul verbal.

Educatoarele confirma episodul, dar spun ca directoarea le-a interzis sa il faca public.

Parinte: Dumneavoastra ati semnat acel proces verbal, e adevarat?

Angajate: Da.

Parinte: Deci au fost acele larve?

Angajate: Da, este adevarat.

Despre acest incident, parintii au cerut fara succes explicatii inspectoratului scolar. Familia Radu a depus plangeri la Directia de Sanatate Publica si Protectia Consumatorului. Rugata si de echipa noastra sa dea lamuriri, directoarea gradinitei a incheiat brusc convorbirea.

VIDEO PROTVPLUS.RO