Cine raspunde pentru moartea bunicii, lasata in strada in pijama si papuci. Un nou episod scandalos in fata spitalului

10-03-2015 16:18


Moartea unei femei de 83 de ani, care a fost lasata sa plece in pijama si papuci dintr-un spital din Brasov, starneste o revolta justificata.

Devine evident ca multi angajati din sistemul sanitar nu dau prea multi bani pe vietile celor si asa fragili din cauza bolilor si a varstei. Marti, zeci de oameni impresionati de situatie au comemorat-o pe bunica moarta de frig. Sub ochii lor insa, s-a derulat un alt episod scandalos.

Cu ochii in lacrimi, oamenii adunati astazi in fata spitalului Tractorul au asistat la o scena dureroasa: din portbagajul unei ambulante vechi, Dacia papuc, au coborat 4 pacienti in pijamale adusi, inghesuiti, la analize. Martorii au rabufnit.

Managerul institutiei sanitare a anuntat astazi ca cel mai probabil soferul ambulantei s-a grabit si in loc de doua drumuri, cate ar fi trebuit, sa faca a facut doar unul. Va fi oricum sanctionat.

"Vreau sa se schimbe protocolul prin care bunicii nostrii sunt lasati sa plece din spital pentru ca ei sunt ca niste copii si pe copii nu-i lasi sa plece", a spus una dintre femeile ce au protestat in fata spitalului.

In plin scandal si in conditiile in care opinia publica este extrem de revoltata, marti rudelor batranei le-a fost foarte greu sa intre in spital si sa stea de vorba cu conducerea institutiei.

"Fug la modul propriu, fug pe sectie, am strigat, va rog, vreau sa va-ntreb daca v-a zis ceva, poate v-a zis ceva despre mine", spune nepoata femeii.

Detaliile care au iesit la iveala dupa ce Ioana Caloian a murit de frig nestiuta de nimeni sunt revoltatoare. Doctorita Veronica Grigore, cea care a semnat externarea batranei, nu este angajata spitalului. Facea de garda pentru o prietena. Colegii o cunosc bine, asa ca cel mai probabil nu era la prima favoare de acest gen. Uimitor daca nu incredibil este ca cei din conducerea spitalului declara ca nu stiau absolut nimic despre aceste practici.

"Nu stia, nu a fost anuntat nici seful sectiei si nici conducerea spitalului de acest schimb de garda", spune Carmen Neculoiu, directorul medical al spitalului judetean Brasov.

Politistii au deschis un dosar pentru ucidere din culpa, iar doctorita Grigore risca sa fie cercetata penal. De cealalta parte, cea care a rugat-o sa o inlocuiasca, doctorita Eva Ionel, este cercetata disciplinar si risca un avertisment, o penalizare sau chiar desfacerea contractului de munca.

"Exact acum un an bunica mea a fost adusa cu ambulanta de la Judetean si medicul de aici a spus: de ce ati adus-o ca nu am paturi. S-au bagat niste bani in buzunarul medicului si brusc s-a gasit pat. Mi se pare jenant", spune o alta femeie.

Ioana Caloian s-a prapadit pe un camp, dupa ce un medic fara contract de munca a externat-o pe incredere in pijama si papuci. Rudele bolnavei nu au stiut nimic.

Trupul batranei a fost transportat acasa, la Braila, unde miercuri va fi inmormantata crestineste.

VIDEO PROTVPLUS.RO