"Nu-mi pare rau de nimic in viata." Suma uriasa pierduta de o ieseanca in 21 de ore, la pacanele
Un nou caz ne aminteste cat de periculoasa este dependenta de jocuri de noroc. O ieseanca de 38 de ani s-a hotarat sa spuna stop pacanelelor dupa ce a pierdut in 21 de ore suma record de 27.000 de lei, fara sa castige nimic.
"Am pierdut pana acum contravaloarea a 4 blocuri" spune femeia, care a cheltuit tot ce a avut pe jocuri.
Este casatorita cu un prosper om de afaceri si locuieste cand in Austria, cand in Iasi. Ii place sa joace la pacanele si spune ca de 21 de ani are aceasta dependenta. Sotul stie ca are o afacere in Romania care necesita permanent bani, asa ca barbatul ii trimite mii de euro.
Acum, cand trage linie, femeia isi da seama ca jocurile de noroc au facut-o sa piarda sume incredibile. Zilele trecute a pierdut, intr-un timp extrem de scurt, salariul mediu pe un an intreg si s-a hotarat sa se opreasca.
Dependenta de jocuri: 180.000 de euro numai de anul trecut din aprilie pana anul asta. Acum cel mai tare si mai tare nu e vorba de bani, ca sunt 273 de milioane si 21 de ore, pe mine ma deranjeaza ca in 21 de ore nu am primit niciodata o speciala. De castigat nu ai cum sa castigi in asa ceva...
Reporter: Dar de pierdut?
Dependenta de jocuri: De pierdut... nu am par in cap sa va spun...
Reporter: Cam cat?
Dependenta de jocuri: Doamne, cred ca aveam 4 blocuri, cu siguranta.
Reporter: Nu va pare rau?
Dependenta de jocuri: Nu imi pare rau de nimic in viata.
Tanara recunoaste ca a stat lipita de aparat chiar si 3 zile incontinuu, iar acest lucru nu i-a adus nimic bun.
Femeia spune ca dupa atata joc e nedrept sa nu castige nimic, asa ca si-a luat un avocat, care sa discute cu reprezentantii casei de jocuri.
Dragomir Tomaseschi, avocatul femeii: "In viata ei de jucatoare niciodata nu s-a mai intamplat asa ceva: sa joci atat de mult timp si sa pierzi toti banii."
Medicii spun ingrijorati ca numarul dependentilor de jocuri de noroc creste de la an la an. Psihiatrii spun ca unii jucatori pot fi salvati de aceasta dependenta in momente cheie.
Dr. Ovidiu Alexinschi, psihiatru: "Dupa pragul unei pierderi, practic un eveniment psihotraumatizant, in momentul in care pierzi o suma uriasa, exista o fereastra unde se poate interveni terapeutic, adica accepta tratamentul cu un program structurat de psihoterapie si tratament medicamentos."
Au fost din pacate si jucatori impatimiti care si-au pus capat zilelor cand au realizat cat de mult au pierdut.
In urma cu doi ani un frizer din Iasi s-a sinucis dupa ce a pierdut la pacanele banii pentru inmormantarea fratelui sau care s-a sinucis tot din cauza jocurilor de noroc.