O fetiţă din Iaşi care are pielea la fel de fragilă ca aripile unui fluture. Cum au ajutat-o copiii de 1 iunie

01-06-2018 16:41


La Iaşi, cei mici au venit la Festivalul Copilăriei şi, pe lângă distracţie, au făcut cunoştinţă şi cu Alexandra, o fetiţă de 9 ani care suferă de o boală de piele autoimună şi are nevoie zilnic de un tratament costisitor.

Părinţii Alexandrei spun că au aflat încă de la naştere ca fetiţa suferă de epidermoliza buloasa, o boală de piele autoimună. Practic, pielea copilei este atât de fragilă precum aripile unui fluture şi trebuie deseori să îndure rănile dureroase de pe corp. Pentru a-i mai alina durerea, părinţii cumpără, pansamente speciale dar şi suplimente ca să o poată hrăni cât mai bine.

Toate acestea costa chiar şi o mie de euro lunar! Astăzi, de 1 Iunie, fetiţa a fost în mijlocul a zeci de copii, a desenat, a dansat şi s-a bucurat mai mult ca niciodată de generozitatea celor mici şi mari!

Dacă vreţi să o ajutaţi pe alexandra:

Numar de cont deschis la OTP BANK pe numele mamei BIBIRIG DANIELA:
RO22 OTPV 1400 0028 8942 RO01

Copilăria este cu siguranţă tărâmul unde orice este posibil. Asta şi-au spus şi organizatorii Festivalului Copilăriei din Iaşi care s-au gândit la Alexandra, fetiţă care s-a născut cu o boală de piele, care o face extrem de vulnerabilă. Acum, s-a simţit iubită şi ocrotita de toată lumea.

Cei mici au fost invitaţi la ateliere de gătit, şi poftiţi să guste din cireşe ori să planteze propria floare în ghiveci.
Alături de părinţi, cei mici au făcut donaţii pentru Alexandra. Fiecare producător local venit aici s-a implicat, la rândul său, în această campanie umanitară.

Pe lângă distracţie, copiii şi-au dat seama cât de preţioasă este sănătatea şi cât de frumos este să-l ajuţi pe cel aflat în nevoie. Şi părinţii Alexandrei au rămas impresionaţi de implicarea celor mici. „Noi urăm tuturor copiilor şi părinţilor sănătate şi numai bucurii”, spun ei.

Sărbătoarea de 1 iunie se prelungeşte până duminică, spre încântarea tuturor.

VIDEO PROTVPLUS.RO