O familie sarmana din Iasi amenintata cu evacuarea din cauza datoriilor la intretinere: "Mi-e frica; copiii mei sunt bolnavi"


Ultimul update: Joi 24 Noiembrie 2016 07:04
Data publicarii: Luni 21 Noiembrie 2016 16:50
Categorie: Stiri Sociale

Situatie disperata intr-o familie cu trei copii din Iasi. Cele cinci suflete locuiesc intr-o singura camera intr-un bloc de locuinte sociale, iar in urma cu cateva zile au fost anuntati ca urmeaza sa fie evacuati, daca nu isi platesc datoriile.

Nu au curent electric, iar copiii de 3 si 4 ani sunt grav bolnavi. Parintii copiilor nu vad nicio solutie pentru a face rost de 15.000 de lei in doua saptamani si se ingrozesc ca vor ajunge in strada, in prag de iarna.

Cei care doresc sa ajute aceasta familie o pot contacta pe mama celor trei copii, Ciuciuc Vasilica, la telefon: 0756 644 537

Cu drag de carte, copiii reusesc totusi sa isi faca temele pana la lasarea intunericului. De mai bine de doua luni au ramas fara curent electric. Parintii stiu ca se afla intr-o situatie disperata si muncesc pe unde pot, sa faca rost de o bruma de bani.
Mama copiilor a primit ordinul de evacuare chiar de ziua ei.

Ciuciuc Vasilica, mama copiilor: "Imi este foarte frica, pentru ca copii mei nu sunt sanatosi... Unde as putea sa merg, unde sa merg? Doar sa dorm intr-o scara de bloc. Sunt tanara, am forta de munca. Sunt maturator stradal si muncesc."

Datoriile la intretinere s-au strans de la inceputul anului, de cand cei mici au stat mai mult prin spital. Delia, de 3 ani, are probleme cardiace si o afectiune cronica la plamani. Eduard, de 4 ani, s-a nascut cu un rinichi nefunctional si se afla deja in asteptarea unui transplant.

Ciuciuc Vasilica, mama copiilor: "Stiam ca se va naste bolnav, mi-a zis ca nu va rezista si va muri. E posibil sa ajungem la o dializa, el este pus pe lista de transplant in momentul de fata."

Marian Dumitru, tatal copiilor: "Va spun sincer ca daca aveam posibilitatea, nu am mai fi in situatia asta. Suntem pe ultimul prag... "

Familia, care locuieste intr-o singura camera, va fi evacuata pe 10 decembrie, daca nu va face rost de bani pentru a plati integral restantele si penalitatile: 15.000 de lei.

 

Un student de 22 de ani din Galati a murit dupa ce s-a luat la cearta cu un prieten din cauza unor datorii
Cum iti declari falimentul personal. De luna viitoare, persoanele fizice cu datorii pot intra in insolventa
VIDEO PROTVPLUS.RO