O curca a clocit 3 oua de barza, dupa ce barzoiul Gheorghe si-a rupt piciorul. Solutia neasteptata gasita de o gospodina

Ultima actualizare: 02-06-2016 07:01

O curca din Arges a devenit vedeta in satul ei dupa ce a clocit trei oua de barza si a reusit sa scoata un pui cu cioc lung.

A ajuns in aceasta situatie dupa ce stapana ei a observat ca o familie de berze din sat are mari probleme. Masculul se imbolnavise, iar femela zburase disperata dupa hrana, asa ca ouale si puii abia iesiti din gaoace au ramas fara protectie. Solutia gasita de gospodina inimoasa a fost sa o faca pe curca ei din curte, sa devina pentru o scurta vreme mama adoptiva.

Femeia a vazut ca berzele care si-au facut cuib pe un stalp, la doi pasi de casa ei, au probleme. Masculul nu mai putea zbura si, lipsita de hrana, femela care clocea, risca sa moara de foame in cuib. Atunci a decis sa intervina: a dus masculul la veterinar, iar acesta a investigat apoi cuibul.

Maria Ivan, localnica: "I-am pus numele Gheorghe - la barzoi! Cum ziceai: "Gheorghe vino incoa', venea la mine, dom`le, si statea colea, la poarta, il bagam in curte, venea in partea aia, dupa mine si dormea pe scari, colea, in fata, acolo il lasam."

Liliana Nistor, asistent cabionet veterinar: "Tanti Maria cu barzoiul a venit dimineata, la prima ora, la care ne-a spus ca de fapt barzoiul mai are si barza care sta pe cuib, unde are si puisorii."

Alarmat de sateanca, veterinarul a descoperit in cuib doi pui abia iesiti din gaoace si trei oua. A trimis pasarile la Sibiu, la o asociatie de protectie a berzelor, iar ouale i le-a dat femeii sa le aseze in cuibarul curcii sale. Curand, a aparut un nou pui de barza care a fost dus si el de urgenta la Sibiu, alaturi de fratiori.

Miruna Gritu, Asociatia "Prietenii berzelor": "Erau slabiti dupa patru zile in care nu au primit mancare deloc, dar am reusit. Am intrat cu vitamine si tratament si am reusit sa-i punem pe picioare. Din pacate nu cred ca cel de-al treilea va fi la fel de norocos desi a ajuns destul de repede dupa ce a venit pe lume."

Tatal puisorilor este si el pe cale sa se insanatoseasca. Dar, spun specialistii, nu isi va mai accepta cu niciun chip odraslele acasa. Barza-mama, care intre timp zburase speriata de toata aceasta agitatie, s-a intors la cuib, spun localnicii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO