O casa ecologica inventata de romani face furori printre straini. Cum arata locuinta spatioasa si luminoasa de 25.000 de euro

Ultima actualizare: 06-03-2015 07:27
casa ecologie

Un model de casa ecologica, ieftina si luminoasa, creata de un grup de specialisti ai Fundatiei Justin Capra, i-a cucerit pe specialistii in design interior de peste hotare.

Denumita Casa Soleta, constructia inventata de romani are la baza un concept ecologic foarte accesibil. Are 48 de metri patrati, asta daca nu punem la socoteala si holul de 9 metri patrati, plus o terasa de 22, este foarte spatioasa, luminoasa si perfecta pentru a servi drept casa de vacanta.

 

 

Si pentru ca este eco, functioneaza cu ajutorul energiei reciclabile, 45% din energia consumata provenind dintr-un sistem inteligent de alimentare si o mica eoliana montata pe acoperis. Un alt program supravegheaza in permanenta temperatura, calitatea aerului si consumul de energie si poate fi controlat de la distanta cu ajutorul unei aplicatii pe telefonul mobil.

 

 

Iarna, incalzirea se face atat cu ajutorul panourilor solare, cat si prin colectarea caldurii din alte surse, de la hota, spre exemplu. Mai simplu spus, nimic nu este irosit, ci recolectat si refolosit in mod inteligent.

 

 

Iar pentru zilele toride de vara, Casa Soleta este echipata si cu un sistem de ventilare naturala care extrag caldura din interiorul camerelor, iar alimentarea cu apa se face cu ajutorul unui alt sistem de colectare si purificare a apei de ploaie.

Si daca va ganditi ca o astfel de constructie v-ar costa o avere, ei bine, aflati ca nu este deloc asa. Pretul locuintei variaza intre 25.000 si 50.000 de euro, in functie de modelul dorit.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO