Destin crunt pentru o tanara de 16 ani din Prahova, care in urma cu 3 ani a primit un diagnostic crunt: cancer osos.

Operata de mai multe ori de celebrul chirurg din Capitala Gheorghe Burnei, adolescenta a scapat de cancer dar de mers, tot nu poate merge.

Proteza montata de medicul ortoped s-a infectat, iar sirul de interventii care au urmat au sfarsit cu un verdict crunt: piciorul trebuie amputat. Disperata, mama a dus-o pe fata in Italia unde medicii au stabilit ca protezarea a fost gresita.

DATE DE CONTACT PENTRU CEI CARE VOR SA O AJUTE

Doagă Elena - titularul conturilor BRD

cont in lei
RO91BRDE300SV28225033000

cont in euro
RO13BRDE300SV51306773000

Spun ca adolescenta are 90% sanse sa mearga din nou, dar interventia costa 30.000 de euro.

Cancerul i-a afectat fetei tibia dreapta. Ortopedul Gheorghe Burnei a decis sa inlature osul bolnav si sa puna in loc o proteza. Operatia parea ca a reusit.

Florentina Doaga: "Credeam ca sunt bine ca voi merge dar uite ca nu era chiar asa am facut recuperare o luna si ceva si mi-a ramas piciorul blocat."

Dar lucrurile s-au complicat. A aparut o infectie, semn ca organismul nu accepta proteza. Au urmat alte trei operatii, esuate si ele iar ultima solutie a medicilor romani a fost amputarea.

Disperata, mama fetei a cerut un consult in strainatate. Medicii italieni i-au spus ca Florentina a fost victima unui sir de erori.

Florentina Doaga: "In italia am aflat ca nu mai am rotula este scoasa si nici nervii piciorului ca nu mai simt piciorul."

Elena Doaga, mama: "Dupa doi ani sa te duci in afara si sa afli ca copilul nu are rotula noi stiam ca i-a curatat pe langa nicidecum ca i-a scos afara. Cei din italia au zis ca e o eroare de protezare si a zis ca avem sanse 90% sa ne salveze piciorul."

Interventia chirurgicala salvatoare si proteza care ar ajuta-o pe Florentina sa mearga din nou costa 30 de mii de euro.

Mirela Ghinoiu, vecina:
"Bani foarte multi bani dar ei vin dintr-o familie simpla neavand cine sa ii ajute".

Mihai Catalin Ilie, prietenul Florentinei:
"O urc in spate o urc in spate chiar daca imi este si greu dar pentru ea merita sa fac orice. Totusi sper sunt optimist ca cineva o va ajuta si cred in Dumnezeu ca o va ajuta sa treaca peste acest pas greu."

Familia incearca sa obtina un ajutor financiar si de la Casa de asigurari de sanatate. Chiar daca dosarul va fi aprobat, tot mai e nevoie de 20 de mii de euro. Veniturile intregii familii nu ajung la 2000 de lei pe luna.