Nu indraznesc sa viseze la jucarii si tot ce isi doresc este sa aiba casa lor. Drama unei familii cu zece copii din Rodna

11-05-2016 17:07

O familie cu zece copii din Rodna, judetul Bistrita-Nasaud, traieste intr-o saracie lucie, iar toata averea ei este o casuta cu doua camere care sta sa se darame la prima ploaie mai puternica.

Mai mult, mama este insarcinata cu cel de-al unsprezecelea prunc. Doua dintre fete au luat calea strainatatii pentru un trai mai bine, iar cei mici merg la scoala, sunt cuminti si bine ingrijiti. Parintii ar avea nevoie de materiale de constructii ca sa isi repare casuta, dar si de alimente si haine pentru copii.

Pentru persoanele care vor sa ii ajute:

Numele mamei este Amelia Maricuţ, iar familia locuieste pe strada Tudor Vladimirescu, nr. 1233, in comuna Rodna, judetul Bistrita Nasaud. Telefonul mamei este 0743.515.360.

Pe familia Maricut o cunoaste toata suflarea localitatii Rodna. Oameni saraci, dar respectuosi, cu multi copii si viata grea. Parintii lucreaza cu ziua si au mare noroc cu baietii de 17 si 15 ani care au grija de fratii lor mai mici: Gabriel de 9 luni, Abel, Dorina si Darius.

Vecinii ii ajuta si ei cum pot pentru ca vad ca in ciuda conditiilor precare, copiii sunt cuminti si silitori.

Acum, sub acoperis au ramas doar 8 copii pentru ca Dorina si Gergiana, fetele mai mari, au ales sa plece in Austria sa lucreze si sa isi ajute familia. In casuta cu doua camere dorm 10 suflete.

Intre timp cei mai mici au invatat sa se descurce singuri: Abel in varsta de 5 ani o duce la gradinita pe sora mai mica si tot el il culca dupa-amiaza pe Gabriel, fratele lui de doar 9 luni. Nici macar nu indrazneste sa-si doreasca jucarii pentru ca stie ca parintii lui nu-i pot cumpara nimic.

Mama: "Sunt biciclete, cate nu vad ei .. jucarii, imbracaminte. Ma intreaba: mama noua nu ne cumperi ? si eu le spun cand am bani va cumpara mama si nu se supara. Suntem multumiti cu ce avem."

Singura dorinta a parintilor este sa isi poata repara casa si asteapta un ajutor din partea semenilor cu suflet mare.


VIDEO PROTVPLUS.RO