Noi idei de afaceri pentru restaurantele românești. Modelul care face furori

×
Codul embed a fost copiat

Fiecare dintre noi are o mâncare preferată, iar de acum şansele să găsim acel preparat după pofta inimii sunt tot mai mari.

Noile restaurante româneşti şi-au gândit meniul în jurul unui anumit ingredient gătit însă în zeci de feluri, fie că vorbim de ouă, carne ori o anumită legumă. Conceptul a pornit din America, iar acum face furori, pe bătrânul continent.

După ce a făcut un curs în Berlin, Ioana a deschis un restaurant în Cluj în care vedeta este "oul". Toată materia primă este cumpărată dimineaţa de la micii producători locali.

Client: "Cred că e noul meu loc preferat în Cluj şi îmi place foarte mult şi conceptul şi ideea că toată lumea stă la aceeaşi masă."

Deşi este architect, Ioana a prins drag de bucătărie şi munceşte cot la cot cu angajaţii ei. Restaurantul are o masă uriaşă în mijloc iar clienţii se simt ca acasă.

Citește și
ghid gastronomic
România, reprezentată în premieră într-un ghid culinar internațional

După ce au muncit 15 ani în străinătate, Otilia şi Daniel au deschis în Braşov un local închinat grătarelor. Conceptul l-au întâlnit în Barcelona.

Cum ingredientul de bază este carnea îi ajută un măcelar local. Iar bucătarii fac artă în farfurie.  De pildă, gătesc un burger de vită cu smochine, brânzeturi şi dulceţuri fine.

Propietar: "O carne de foarte bună calitate nu are nevoie de absolut nimic, poate de cel mult sare şi piper atunci când o găteşti pe cărbuni. "

Client: "Şi dacă ne e foame, şi dacă nu, ni se face foame instant când ajungem în zonă. "

Raiul clătitelor este tot în Braşov. Peste 90 de reţete au la bază îndrăgitul desert.

Iar cei care vor neapărat o ciorbă că la mama acasă au şanse mari să o găsească în capitală. Andi a fost campion naţional la scrimă iar după facultate a lucrat într-o corporaţie.

A renunţat însă la un post bine plătit pentru a-şi împlini visul. "Ardelenească, moldovenească sau ungurească, în fiecare ciorbă bucătarul ştie cum să îmbine ingredientele astfel încât produsul să fie autentic.”

La alte colţuri de stradă găsim bistro-uri doar cu cartofi prăjiţi, plăcintarii şi de ce nu cereale cu lapte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Care este cel mai bun restaurant din România, potrivit ghidului Gault et Millau
Care este cel mai bun restaurant din România, potrivit ghidului Gault et Millau

Cele mai bune restaurante din România au fost notate şi introduse într-unul dintre cele mai importante ghiduri culinare din lume.

România, reprezentată în premieră într-un ghid culinar internațional
România, reprezentată în premieră într-un ghid culinar internațional

România va fi reprezentată gastronomic, în premieră, într-un ghid culinar internațional. "Gault et Millau" adună peste o sută de restaurante, evaluate strict de specialiști în gastronomie.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.