Noi idei de afaceri pentru restaurantele românești. Modelul care face furori

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Fiecare dintre noi are o mâncare preferată, iar de acum şansele să găsim acel preparat după pofta inimii sunt tot mai mari.

Noile restaurante româneşti şi-au gândit meniul în jurul unui anumit ingredient gătit însă în zeci de feluri, fie că vorbim de ouă, carne ori o anumită legumă. Conceptul a pornit din America, iar acum face furori, pe bătrânul continent.

După ce a făcut un curs în Berlin, Ioana a deschis un restaurant în Cluj în care vedeta este "oul". Toată materia primă este cumpărată dimineaţa de la micii producători locali.

Client: "Cred că e noul meu loc preferat în Cluj şi îmi place foarte mult şi conceptul şi ideea că toată lumea stă la aceeaşi masă."

Deşi este architect, Ioana a prins drag de bucătărie şi munceşte cot la cot cu angajaţii ei. Restaurantul are o masă uriaşă în mijloc iar clienţii se simt ca acasă.

După ce au muncit 15 ani în străinătate, Otilia şi Daniel au deschis în Braşov un local închinat grătarelor. Conceptul l-au întâlnit în Barcelona.

Cum ingredientul de bază este carnea îi ajută un măcelar local. Iar bucătarii fac artă în farfurie.  De pildă, gătesc un burger de vită cu smochine, brânzeturi şi dulceţuri fine.

Propietar: "O carne de foarte bună calitate nu are nevoie de absolut nimic, poate de cel mult sare şi piper atunci când o găteşti pe cărbuni. "

Client: "Şi dacă ne e foame, şi dacă nu, ni se face foame instant când ajungem în zonă. "

Raiul clătitelor este tot în Braşov. Peste 90 de reţete au la bază îndrăgitul desert.

Iar cei care vor neapărat o ciorbă că la mama acasă au şanse mari să o găsească în capitală. Andi a fost campion naţional la scrimă iar după facultate a lucrat într-o corporaţie.

A renunţat însă la un post bine plătit pentru a-şi împlini visul. "Ardelenească, moldovenească sau ungurească, în fiecare ciorbă bucătarul ştie cum să îmbine ingredientele astfel încât produsul să fie autentic.”

La alte colţuri de stradă găsim bistro-uri doar cu cartofi prăjiţi, plăcintarii şi de ce nu cereale cu lapte.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO