Momente autentice la pomana porcului surprinse de 15 pasionati de fotografie. Sedinta foto originala in Tara Fagarasului

Ultima actualizare: 17-12-2014 07:03

Pregatirile pentru Craciun si atmosfera dinaintea sarbatorii intr-un sat traditional romanesc i-au inspirat pe 15 pasionati de fotografie sa vina in Tara Fagarasului si sa surprinda momente autentice la pomana porcului.

Vor pregati apoi un album foto savuros, cu bucate pregatite la tara, pe baza retetelor de la bunici.

La doar zece kilometri de oras, pe dealurile Fagarasului, o mana de oameni savureaza calatoria: sunt 15 turisti pasionati de fotografie, care haladuiesc pe dealuri, in cautarea imaginii pitoresti, intr-o lumina aparte, care sa creeze cadrul perfect.

Se risipesc insa repede in satul Satul Boholt, un loc in care oamenii isi duc traiul aspru de munte in casele risipite pe coline si ajung la pomana a porcului, asa cum numai la tara se face

Incantati nevoie mare, turistii se aseaza cuminti cu aparatele foto in spatele localnicilor care au aprins paiele ca sa parlesca porcul. Fiecare vrea sa surprinda cel mai bun instantaneu.

Pentru ca fotografiile sa fie de expozitie, turistii cauta sa surprinda viata autentica a taranilor.

Razvan Voiculescu: "Le cunoastem viata mult mai de aproap. Aici parca traiesti altfel viata. E putin frig, e putin murdar, dar oamenii sunt foarte primitori."

Iar gazdele fac tot posibilul sa le arate cum se traieste la tara, cu simplitate si respect pentru traditii.

Cele mai reusite fotografii vor fi publicate intr-un album care incearca sa ofere un fel de harta a artei culinare traditionale romanesti.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO