Mizeria lasata in urma de cei care au iesit la iarba verde de 1 mai. Asistatii social se plang ca trebuie sa curete ei acum

Ultima actualizare: 05-05-2017 07:02

De 1 mai, natura nu s-a relaxat asa cum au facut-o romanii. Dupa ce au plecat petrecaretii din paduri, de pe malul lacurilor, au lasat in urma lor mormane de gunoaie.

Dupa distractie poate sa vina si dezastru! Romanii care au petrecut la poalele Bucegilor, in judetul Dambovita au lasat in urma o imagine dezolanta, spre supararea oamenilor care locuiesc in satele din apropiere.

"Unde e locul de gratar, mizerie nemaintalnita. Asa ii place lui, o face din rautate, din lipsa totala de educatie", spune un turist.

In comuna Moroieni, firma de salubritate nu va reusi sa stranga in scurt timp totul, asa ca la munca vor fi scosi beneficiarii de ajutoare sociale. "Este foarte urat, trebuia stranse, nu trebuia sa le lase aruncate. Hartii, ne pune sa municm noi de la ajutor in urma lor", se plange o beneficiara de ajutor social.

In aceasta liziera de langa Galati, urmele petrecerilor de 1 mai vor ramane multa vreme vizibile. Au fost grupuri care au adunat gunoiul in saci menajeri, dar l-au abandonat aici, la baza copacului. Treaba facuta doar pe jumatate nu este buna pentru ca, peste noapte, au venit cainii si au intins deseurile peste tot.

Padurea Dragoieni din Targu Jiu a fost plina de petrecareti de 1 Mai. Pe 2, de angajatii de la salubritate. “Adunam in continuu, uita curge apele pe mine, facui la plecaciuni pentru tot neamul meu. Asta e fratele meu, suntem la serviciu, trebuie sa muncim”, spune unul dintre ei.

Pe malul Timisului autoritatile locale au amenajat 3 pubele mari, ignorate insa de multi.La Oradea, autoritatile au fost prevazatoare si au amplasat mai multe cosuri de gunoi in zona special amenajata pentru picnic, pe malul Crisului.

Surpriza mare vine de la Bucuresti. La Cernica, de pilda, unde ieri a fost puzderie de lume, astazi nu gaseai niciun macar un pet aruncat. Administratorii zonei au stat cu ochii pe cei care au venit la picnic si nu i-au lasat sa plece fara sa aiba grija de locul in care au mancat.

Din pacate, acolo unde au ramas mormane de gunoaie o parte de vina o are si primaria pentru ca nu a dat nicio amenda, iar oamenii inca nu stiu de vorba buna.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO