Ministerul Transporturilor vrea sa dea afara pana la 8300 de angajati

Ultima actualizare: 14-05-2012 05:47
CFR

Ministerul Transporturilor vrea sa disponibilizeze intre 7.100 si 8.300 de angajati de la societatile feroviare, ceea ce impreuna cu alte masuri de reducere a cheltuielilor companiilor va duce la economii de 788 milioane de lei.

Numarul disponibilizarilor variaza in functie de disponibilitatea partenerilor sociali de a renunta la unele drepturi, cum ar fi bonurile de masa, ajutoare materiale de Paste, Craciun si Ziua Feroviarului, prime de vacanta si autorizatii si permise. Unele dintre aceste drepturi ar urma sa fie suspendate pentru anul 2011.

Cei mai multi disponibilizati vor fi la CFR Marfa (intre 3.400 si 4.600 de persoane). Celelalte persoane afectate sunt angajate la CFR Calatori (2.075) si CFR SA (1.630).

Alte masuri de economisire a banilor se refera la eliminarea accizei la motorina consumata in transportul feroviar, valorificarea activelor neperformante, care nu participa la realizarea de venituri, separarea activitatii de vanzare servicii de activitatea post-vanzare, reorganizarea subunitatilor de vagoane, inchiderea unor puncte de lucru ce isi desfasoara activitatea in spatiile CFR SA sau altor terti, conducand la economii din chirii si utilitati si reorganizarea structurii centrale a CFR Marfa, informeaza Mediafax.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO