Acinetobacter s-a raspandit in Spitalul din Galati din alta sectie. Apar suspiciuni si la Sibiu
Bacteria care a ucis doi pacienti la Spitalul de Urgenta din Galati ar fi plecat din sectia de Terapie Intensiva, si nu din sala de operatie, de la Neurochirurgie, cum s-a crezut initial.
Comisia de ancheta a descoperit ca in zona cu probleme, o parte din instrumentarul medical era tinut chiar pe jos.
Cel de-al 3-lea pacient infectat la Galati, barbatul de 58 de ani, se simte ceva mai bine, a fost mutat de la terapie intensiva intr-o rezerva de la neurochirurgie. Abia acum a aflat prin ce pericol a trecut.
Rudele pacientilor traiesc cu teama pentru cei dragi.
Seful sectiei de terapie intensiva, Nicolae Bacalbasa, e in vacanta si vorbeste doar despre generalitati: "In orice spital din Romania poate porni o infectie. Totul este depistarea precoce."
Statistic, aproape 5% dintre cele 10.000 de infectii intraspitalicesti raportate oficial in Romania sunt cauzate de bacteria respectiva.
O femeie de 69 de ani, internata de doua ori pentru o complicata interventie pe creier, sustine ca a contactat o infectie cu Acinetobacter, in Spitalul Judetean din Sibiu. Fiica ei este disperata.
Pacienta a fost externata pe 8 august, iar de atunci nu scapa de o infectie urinara. Analizele facute la doua laboratoare private au aratat de ce antibioticul recomandat de medic nu are niciun efect. Are aceasta bacterie, extrem de rezistenta.
Conducerea spitalului din Sibiu refuza pentru moment sa comenteze acest caz. Rudele vor acum sa depuna plangeri atit la spital, cit si la colegiul medicilor, si cer o ancheta epidemiologica.
"Demolatorul de spitale". Bacteria care a ucis doi oameni