Mii de oameni sunt condamnati in Brasov sa degere de frig, in case. Cum s-a ajuns la aceasta situatie in prag de iarna

Dată publicare: 02-11-2016 16:50
Dată actualizare: 05-11-2016 07:13


In prag de iarna, mii de brasovenii dardaie in apartamente. Desi temperaturile au scazut sub zero grade, caloriferele nu s-au dezmortit si nici nu sunt sanse sa se incalzeasca prea curand.

Societatea care ar trebui sa distribuie agentul termic in oras a intrat in insolventa, iar procedurile de infiintare a uneia noi se deruleaza foarte greu.

In Brasov sunt 8.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat.

Multi locuiesc in blocuri care nu pot fi debransate de la sistemul centralizat, iar garsonierele sunt prea mici ca sa poata fi montate in ele centrale individuale. Asemeni lor sunt mii de oameni, condamnati sa degere in casa. Nici apa calda nu au de asta primavara.

Societatea care distribuia agentul termic in oras a instrat in insolventa in vara. Au urmat dezbateri interminabile in consiliul local. Abia la sfarsitul saptamanii trecute, alesii au votat infiintarea unei noi firme de distributie.

Mihai Costel, viceprimarul Judetului Brasov: "Dupa ce primim licenta de functionare si incheiam procedura de achizitie de gaz, care e procedura simplificata, sa putem relua furniza de apa calda si caldura".

Lorica Mocanu, presedinte de asociatie: "Cand am facut contract saptamana trecuta au zis ca de la 1 vom avea caldura, am fost in prima zi, prima am fost care am semnat contract pentru caldura si apa calda e intai si nu a venit, cui sa ma plang, unde sa mai sun?"

La Brasov, blocajul a aparut dupa ce DNA a descoperit nereguli in contractele semnate de primarie cu firma de productie a agentului termic.

Dosarul de coruptie vizeaza mai multi functionari din Primaria, dar si pe primarul George Scripcaru.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO