Mii de copii nevoiasi din Romania au primit cadouri de la copiii din Germania. 35 de tiruri pline cu jucarii au ajuns in tara

Dată publicare: 10-12-2015 07:58
Dată actualizare: 13-12-2015 00:01


Zeci de mii de copii din Romania au fost deja vizitati de ajutoarele lui Mos Craciun, venite din Germania. 35 de tiruri pline cu jucarii, dulciuri si rechizite au ajuns in mai multe judete din tara.

Iar una dintre opriri a fost facuta intr-o localitate din Brasov. Darurile, pregatite de copii din Germania, au fost aduse la noi de voluntari care au facut din asta o traditie.

Asa si-au facut intrarea ajutoarele lui Mos Craciun. Tirurile incarcate cu daruri au strabatut un drum lung, dar, in cele din urma, au ajuns la copiii din Budila, judetul Brasov. Iar nerabdarea se citea pe fetele pustilor care nu au nevoie de multe lucruri pentru a fi fericiti.

Reporter: “Ce ai in manute?
Maria: Un cadou.
Reporter: Ce ti ai dori sa fie acolo?
Maria: O papusa.”

Emotiile au fost de nedescris in momentul in care au desfacut cutiile colorate.

Cadourile au fost pregatite de copii din Germania, care au pus printre jucarii si dulciuri poze cu ei, dar si scrisori pentru prietenii din Romania.

Jan Russmeyer, reprezentat Round Table Germania: "Le inmanam personal si este fantastic sa le vedem ochii sclipind de bucurie."

Bucuria a fost cu atat mai mare cu cat aceste daruri ar putea fi singurele pe care le primesc multi dintre ei, acum, de sarbatori.

Lidia Macelnita, asistent social: "Multi dintre ei sunt persoane care beneficiaza de ajutor social sunt familii cu venituri mici, familii monoparentale cu copii multi."

Voluntarii, care de 15 ani aduc zambete in preajma Craciunului, au poposit si in Republica Moldova si Ucraina, unde au lasat 20.000 de pachete copiilor sarmani.


VIDEO PROTVPLUS.RO