Mii de bucureșteni dintr-un complex rezidențial au rămas fără un drum de acces, după ce dezvoltatorul le-a dat unul ilegal
Lupta dintre instituții și promisiunile neonorate ale unui dezvoltator imobiliar afectează aproximativ 6.500 de locuitori ai unui complex rezidențial din Sectorul 1 al Capitalei.
Oamenii s-au trezit cu bariere pe unul dintre drumurile de acces către locuințele lor, după ce Romsilva a închis un drum forestier.
Aproape 6500 de oameni locuiesc în complexul rezidențial din nordul Capitalei. Până acum trei zile, ei aveau două căi de acces: una care îi scoate în DN1 și un drum forestier, jumătate asfaltat, ce aparține Romsilva, cu ieșire în altă zonă a Capitalei. Drumul este folosit de sute de șoferi, mai ales că în zonă este și o școală.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Înțelegerea inițială era ca dezvoltatorul imobiliar să construiasă altă cale de acces, de acum câțiva ani. Cei de la Romsilva au decis să închidă drumul din cauza faptului că la finalul anului trecut cineva a pus piatră pe bucata neasfaltată.
Decizia i-a luat prin surprindere pe șoferi, care au stat și două ore în aglomerație, până când au reușit să ajungă la DN1.
”Bărbat: Am auzit de la cineva că e închis și nu am crezut.
Reporter: Scurtați timp dacă ieșiți pe aici?
Bărbat: Jumate, că eu vin din Berceni și îți dai seama că acum trebuie să merg pe DN1 și să întorc și să intru în București”.
Cătălin Diaconescu, președinte asociație locatari: ”Făceam 10 minute până la școală, pe drumul către zoo. Azi am făcut aproape o oră. Dimineața, coloana de mașini era de 3 kilometri până în cartier”.
Cei de la Romsilva susțin că închiderea drumului este legală. Drumul respectiv este format din trei porţiuni, din care două de drum forestier, unde accesul vehiculelor de orice fel este strict interzis.
Reprezentanții instituției susțin că sunt deschiși să cedeze drumul către Primăria Capitalei prin scoaterea din fondul forestier și plata unei taxe de 80.000 de lei.
Mugurel Nicolae Ghinescu, șef Ocol Silvic București: ”Regia Națională a Pădurilor a dat avizul, Garda Forestieră a dat avizul de principiu. Trebuie plătite niste taxe de către primărie și emisă o Hotărâre de Guvern de către Guvern”.
Dezvoltator: ”Tot proiectul ar fi blocat într-o tehnicalitate”
La rândul său, primarul Capitalei spune că locuitorii din complexul rezidențial sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să amenajeze și drumuri și că nu este de acord cu un drum permanent prin pădure. Dar susține deschiderea provizorie a drumului până când dezvoltatorul construiește un drum nou.
Dar reprezentanții complexului rezidențial transmit că drumurile din afara complexului trebuie făcute de Primăria Capitalei. Susțin că au făcut demersurile pentru scoaterea din fondul forestier a străzii și au donat și un teren către Romsilva. De asemenea, spun că au mai multe proiecte blocate de primărie.
Tinu Sebeșan, CEO-ul companiei care deține complexul rezidențial: ”Tot proiectul ar fi blocat într-o tehnicalitate. PMB ar fi însărcinat Primaria Sectorului 1 să facă managementul acestui drum și totul s-a blocat într-o plată de 80.000 de lei. Primăria nu poate să facă plata că nu are în buget, iar proprietarul, PMB, stă în expectative”.
Cert este că, până la un acord final, oamenii vor sta blocați ore întregi pe singurul drum de acces.
Sursa: Pro TV
Etichete: bucuresti, drum, blocat, complex rezidential,
Dată publicare:
09-01-2023 19:40