Spargeri de case în Pipera. La ultima lovitură hoții au furat pușculița unui copil

Ultima actualizare: 10-11-2020 18:00

Cinci familii dintr-un cartier rezidenţial din Pipera, Ilfov, sunt în stare de şoc după ce hoţii le-au prădat casele 5 zile la rând.

La ultima spargere jefuitorii au fost înregistraţi cu un sistem video pe care proprietarii îl foloseau să-şi supravegheze copiii.

Unul dintre părinţi, alarmat de senzorii de perimetru, s-a întors în grabă acasă şi a văzut 4 indivizi care ieşeau în fugă din locuinţa sa de unde furaseră 5 mii de lei.

Jafurile au avut loc în Cartierul Henri Coandă şi este foarte posibil să vorbim despre aceiaşi autori, întrucât modul de operare pare similar în toate cazurile.

Cel mai probabil hoţii au acţionat la pont sau şi-au studiat victimele înainte astfel încât să ştie exact când acestea nu sunt acasă.

La ultima locuinţă prădată, au tăiat un gard şi au forţat geamurile şi uşile de la parterul clădirii apoi au scotocit tot până la ultimul etaj. Din filmare par o echipă de hoţi cu experienţă întrucât sunt foarte calmi chiar şi atunci când maşina proprietarului opreşte în faţă.

Nici nu se grăbesc să fugă, iar unul dintre spărgători îşi întreabă complicii dacă s-au uitat bine în toate sertarele. Această parte a fost înregistrată de o cameră pe care hoţii nu au observat-o. Asta şi pentru că proprietarul îi dezinstalase ledul de control ca să nu-l deranjeze pe copilul lui în timpul somnului.

Speriaţi de celelalte jafuri din cartier, proprietarii nu ţineau bunuri de valoare mare în casă, însă au uitat spun ei, de puşculiţa copilului în care se aflau 5 mii de lei. Aceasta este şi prada cu care au fugit cei 4 hoţi, după cum spune bărbatul care aproape a dat nas în nas cu ei. Însă de la un alt vecin a furat sculele electrice în valoare de alte câteva mii de lei pe care proprietarul le folosea la construcţia casei.

Oamenii au depus plângere la poliţie şi aşteaptă cu frica în sân până când hoţii vor fi prinşi.

Ca să evitaţi astfel de neplăceri, specialiştii vă recomandă să căutaţi măsuri de protecţie care să-i descurajeze pe hoţi să încerce să vă spargă locuinţa. Un grilaj la geam, o cameră de supraveghere la intrare, lumini de veghe, alarmă. Totodată, Nu postaţi pe reţelele de socializare ce program aveţi şi lăsaţi un bec aprins când plecaţi de acasă. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO