Cele mai scumpe chirii din marile orașe din România. Cum arată casa cu cinematograf de 13.000 euro/lună

Cele mai scumpe chirii din marile orașe din România - 8
storia.ro

În 2022, evoluția pieței imobiliare, în sectorul rezidențial, confirmă trendul ascendent al prețului chiriilor, pe fondul unui interes crescut pentru spații mai generoase, mai interesante.  

Acestea oferă un confort superior pentru timpul petrecut acasă, ca urmare a schimbărilor din stilul de viață al românilor, rezultate din contextul post-pandemic.

Interesul pentru chirii a crescut cu 20% în 2022 vs. 2021

Urmărind dinamica cererii și ofertei, pe Storia.ro, se remarcă o creștere a interacțiunilor dintre chiriași și reprezentanți ai proprietarilor, în segmentul chiriilor de apartamente și case, cu 43% în martie vs. februarie 2022 și cu peste 20% față de aceeași perioadă a anului trecut (martie 2022 vs. martie 2021), în timp ce numărul de pagini vizualizate a crescut cu 10% versus anul trecut și cu 25%, în comparație cu luna trecută.

Creșterea vizualizărilor și a interacțiunilor dintre doritori și reprezentanții proprietarilor arată că românii sunt și mai motivați să acționeze.

Citește și
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În același timp, oferta, remarcată în numărul de anunțuri, a scăzut cu 9% față de 2021, dar a crescut cu 9% față de luna februarie.

Locuințele aspiraționale setează direcția

O priveliște cât mai bogată în cadre naturale - fie ,întinderi de apă, fie o vegetație luxuriantă, o distanță cât mai mare de locuințele din împrejurimi"care să-i separe de restul locuințelor din apropiere, fie prin verdeață, fie prin nivelul de înălțime, spații pentru diverse tipuri de relaxare și camere cât mai spațioase sunt câteva dintre caracteristicile celor mai costisitoare locuințe de închiriat de pe storia.ro.

Penthouse de 9000 E/lună, cu vedere panoramică pe Lacul Tei, în București

Cu o terasă generoasă, de peste 130mp, acest penthouse cu vedere spectaculoasă peste Lacul Tei face parte din ansamblul de locuințe Laguna Residence. Situat pe două etaje, la nivelul 8/8, are 5 camere, 4 băi și beneficiază de pereți placați cu piatră naturală, parchet triplu stratificat și finisaje de înaltă calitate, fiind în curs de finalizare.

Penthouse în Cartierul Francez, București: 6900E/lună

În apropierea parcului Herăstrău, în Cartierul Francez, la etajul 10/13, în cadrul ansamblului rezidențial Gafencu 49 Residence, se află acest penthouse de 6 camere și 4 băi, cu mobilier și finisaje premium, o terasă de 51 mp și 3 locuri de parcare.

Apartament de 6500 E/lună, cu două terase, în Cartierul Primăverii, București

În apropierea parcurilor Bordei și Herăstrău, acest apartament de la etajul ¾, are vedere neobturată către verdeață, living cu zonă de dining, bucătărie, 3 dormitoare cu dressing și baie proprii, cameră pentru menajeră/bonă/birou și 2 terase (27 si 14mp). În preț sunt incluse 2 locuri în parcarea subterană și o boxă de 4mp.

Apartament de 4500E/lună, cu concierge 24/7, în zona Floreasca, București

Un apartament de 3 camere, mobilat, cu finisaje premium, aflat în apropierea Parcului Verdi, la etajul 3/6, într-o clădire cu concierge disponibil 24/7, în cadrul singurului complex cu lobby de 600mp, înalt de 6m.

Casă cu cinematograf, cu 13.000E/lună, în Cartierul Francez, București

În zona rezidențială, lângă Parcul Herăstrău, o casă cu arhitectură modernă, având 5 dormitoare cu dressing, spațioase și luminoase, 6 băi și o bucătărie, beneficiază de o zonă amplă de cinematograf. Una dintre camere a fost proiectată pentru a putea fi utilizată ca birou.

Penthouse cu panoramă spre Muntele Tâmpa, la Brașov: 1750E/lună

În apropierea Mall-Coresi, cu o terasă de 165 mp, care oferă o priveliște spectaculoasă către masivul Postăvaru și Tâmpa, acest penthouse are 3 dormitoare, 2 băi, living și bucătărie open space, 1 loc de parcare subteran și boxă la subsol.

Penthouse ultracentral cu priveliște de excepție, Brașov: 1500 E/lună

La 10 minute de Piața Sfatului, în imediata apropiere a Teatrului Dramatic Sică Alexandrescu și a Parcului Central Nicolae Titulescu, acest penthouse dispus pe 2 niveluri, are pe primul dintre ele 2 terase, living cu bucătărie și dining, în sistem open space, dormitor și baie, în timp ce la etajul superior are un dormitor cu baie proprie. Mobila și finisajele sunt la cele mai înalte standarde, iar la recepția imobilului se află personal disponibil 24/7.

Casă de 2000E/lună într-un cartier liniștit din Cluj

Această casă cu 4 camere este ideală pentru a fi închiriată de o familie cu copii. Situată într-o zonă liniștită a cartierului Bună Ziua, are la parter o încăpere amenajată ca sală de sport, living spațios, cu ferestre mari și luminoase, bucătărie, dressing, o baie, în timp ce la etaj, are 3 dormitoare, o baie și terasă.

Apartament în Cluj de 2000E/lună, cu priveliște spre Parcul Central

Situat în zona centrală a orașului, acest apartament cu 3 camere, cu 3 băi, terasă de 24 mp și balcon, dispune de 2 locuri de parcare subterane, are mobilier italian și este finisat cu parchet din lemn masiv de cireș, gresie și faianță premium.

Casă cu mansardă și camere de hobby, 4500 E/lună, în Cluj

Această casă, situată în cartierul Andrei Mureșanu, are la demisol 3 camere hobby, un buncăr și o baie, în timp ce mansarda este open space și are rol de zonă de relaxare. La parter se află livingul cu ieșire pe balcon, bucătăria și o baie, în timp ce la etaj, sunt 4 camere, fiecare cu ieșire pe balcon și 2 băi.

Vilă exclusivistă cu ascensor: 5000E/lună pe Faleza Nord, Constanța

Cu o priveliște relaxantă spre spații verzi și spre Marea Neagră, această vilă exclusivistă, din cadrul complexului rezidențial Santa Maria Bay, este ideală pentru reuniuni cu familia și prietenii. Pe lângă scara interioară, accesul spre cele 9 camere dispuse pe 2 etaje și mansardă se poate face și cu ascensorul. Decorate în stil mediteranean, camerele beneficiază de finisaje de înaltă calitate. Perioada minimă de închiriere este de 12 luni.

Penthouse în Mamaia, cu priveliște spre mare - 2800 E/lună

În centrul stațiunii Mamaia, pe malul Mării Negre, este localizat acest penthouse cu 3 camere, în stil arhitectural italian, cu finisaje premium, cum ar fi pardoseli din gresie, piatră vulcanica și klinker. Apartamentul beneficiază de seif propriu și sistem antiefracție

Garsonieră pe Lacul Siutghiol, în Mamaia, 5500E pe 3 luni

Mobilată și utilată la nivel de lux, cu oglinzi clare și fumurii, dressing placat cu oglinzi, masă cu blat de marmură, această garsonieră din Mamaia are o cameră, o baie și un balcon, care oferă priveliștea unor apusuri unice, pe lacul Siutghiol, fiind foarte aproape de cele mai căutate cluburi de pe plajă.

Storia.ro e platforma de imobiliare cu cele mai multe anunţuri din piaţă – peste 200.000. Lansată de OLX, aceasta primeşte peste 5 milioane de vizite lunar, putând fi accesată atât de pe desktop, cât şi prin aplicaţiile de iOS și Android. Prin adăugarea KIWI Finance în portofoliul OLX Group, utilizatorii Storia.ro pot beneficia gratuit de serviciile profesioniştilor pentru a identifica cea mai bună soluţie de credit ipotecar.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.  

Turistă aflată la Sinaia, dată dispărută după ce nu a mai revenit la unitatea de cazare. Semnalmentele femeii
Turistă aflată la Sinaia, dată dispărută după ce nu a mai revenit la unitatea de cazare. Semnalmentele femeii

O turistă care era cazată în staţiunea Sinaia a fost dată dispărută, în noaptea de joi spre vineri, în condiţiile în care femeia nu a revenit la autoturismul aflat la această unitate şi nici nu a putut fi contactată.

De ce devin interlopii eroi populari. Sociolog: ”La București avem de ales între un olimpic și un infractor”
De ce devin interlopii eroi populari. Sociolog: ”La București avem de ales între un olimpic și un infractor”

Românii sunt fascinați de interlopi, care ajung un fel de eroi populari pentru cei cu un anumit nivel de educație, arată sociologul Gelu Duminică. La București, de pildă, e bătălie mare între un intelectual și un infractor pentru primărie.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline
SUA au împiedicat prin veto aderarea la ONU a Palestinei ca stat membru cu drepturi depline

SUA au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, în mod deloc surprinzător, un veto în Consiliul de Securitate cererii palestiniene, criticată de Israel.