Metoda prin care va puteti face o casa fara facturi la utilitati cu bani de la stat. "Casa Verde" incepe peste 3 saptamani


Ultimul update: Duminica 31 Iulie 2016 08:14
Data publicarii: Marti 26 Iulie 2016 18:59
Categorie: Stiri Sociale

Vreti sa va aveti o casa cu panouri solare, pompe de caldura sau izolatie termica? Este bine sa stiti atunci ca statul finanteaza cu pana la 12 mii de euro echipamentele si materialele ecologice.

Banii ar ajunge pentru 13 mii de case, sustin oficialii, care au pus la bataie in programul Casa Verde peste 60 de milioane de lei pentru gospodarii si inca pe atat pentru cladirile publice.

Aceasta casa "Verde", din Voluntari, judetul Ilfov, costa 210 mii de euro. Isi produce singura caldura, electricitatea si racoarea. Negut Neculai, inginerul proiectant al casei, spune ca “este eficienta energetic in momentul cand ea este incalzita 95% cu soare, faptul ca produc de 4 ori mai multa electricitate decat consuma casa"

Nu este o casa pasiva pentru ca are totusi nevoie de curent electric in zilele cu nori. Din cauza birocratiei, nici pana acum proprietarii nu au reusit sa se conecteze la reteaua nationala ca producatori, ca sa poata obtine bani din surplusul de electricitate.

Livia Stanciu, reprezentant firma constructoare: "este racordata doar la reteaua nationala de electricitate, in rest apa are, put propriu, are sistem pentru canalizare microstatie de epurare, nu are gaze"

Prin programul Casa Verde atat pentru locuinte noi cat si pentru cele existente puteti deconta 40 de miii de lei pentru izolatia casei, 8.000 de lei din banii dati pe pompele de caldura, care costa minimum 10 mii de lei, sau integral costurile pentru un sistem de panouri solare pentru apa calda.

Cat despre izolatia termica, doar materialele ecologice cum ar fi canepa, lana, pluta, perlitul, vata bazaltica sau celuloza sunt acceptate. Polistirenul este cel mai folosit material de izolatie termica din Romania, dar este toxic atat pentru sanatatea omului cat si pentru medu - spun normele europene. Asa ca din lista ministerului Mediului in magazine gasim doar vata minerala bazaltica. Atentie, este diferita de vata minerala de sticla "

Adrian Serban, specialist materiale constructii: "Ca randament are un randament mult mai bun, o pierdere termica mai buna. Pentru 100 de metri patrati se incadreaza usor la 20 de mii de lei"

Dosarul de finantare pentru Casa Verde poate fi depus peste trei saptamani, spune Ministrul Mediului. "Populatia va depune si va semna contractul de finantare la Agentia de Protectie a Mediului din judetele in care locuiesc."

Intr-un plic, trebuie sa aveti cererea de finantare, copia dupa buletin, extrasul de cont, de carte funciara si certificatul fiscal ca nu aveti datorii la stat. Pentru ca este pe principiul "primul venit, primul servit", luati in calcul ca depunerea actelor, semnarea si aprobarea dureaza o luna, iar apoi aveti un an la dispozitie sa cumparati sistemele, sa le montati si sa prezentati facturile. Daca totul e clar, veti primi banii peste inca doua luni.

Casa Verde Plus. Cati bani pregateste statul pentru romanii care vor sa isi transforme locuinta intr-una ecologica
Casa Verde Plus. Cati bani pregateste statul pentru romanii care vor sa isi transforme locuinta intr-una ecologica
Casa in care intretinerea este cu 80% mai mica. Cum arata prima locuinta verde de lux din Romania
Casa in care intretinerea este cu 80% mai mica. Cum arata prima locuinta verde de lux din Romania
Ministrul mediului: Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate din lipsa de bani
Ministrul mediului: Programele Rabla si Casa Verde ar putea fi blocate din lipsa de bani
VIDEO PROTVPLUS.RO
Legea care ar putea asigura românilor un trai decent. Ce conține un coș minim
Legea "coşului minim", adoptată: fiecare român ar trebui să câştige cel puţin 2.500 de lei
Aplicația care îi ajută pe nevăzători să se deplaseze. Autoritățile nu sunt interesate
Armata a început să recruteze tineri încă din şcoală. "Există anumite riscuri"
Fostul principe Nicolae: Regele Mihai m-a ales succesor. Un băiat trebuie să fie șeful familiei
Noi vouchere de vacanță pentru români. Ce valori vor avea și în ce perioade se acordă
Româncele nu mai găsesc bone pentru copii. Mamă: „Căutarea a început în iulie”
spital
Două spitale de pediatrie din țară au fost recent renovate. De unde au venit banii
Zeci de femei din județul Galați, răsfățate „la coafor cu psihologul”
Ștefania și-a dorit un tort de ziua ei, dar nu l-a primit: ”Tati mi-a dat 5 lei pentru dulciuri”
Boiaua românească, la mare cerere în străinătate. La cât ajunge un kilogram
Românii pot crește acum viță de vie pe balcon. Care este preţul unui ghiveci
Maramureș Balloon Fiesta. Cât sunt dispuși românii să investească în baloane cu aer cald