Metoda prin care bucurestenii incearca sa se protejeze.Cum functioneaza dispozitivele anti-maidanezi

Dată publicare: 12-09-2013 18:54
Dată actualizare: 15-09-2013 07:01


Moartea lui Ionut, copilul de 4 ani sfasiat de caini si nevoia de a se simti in siguranta pe strazi, ii indeamna pe tot mai multi bucuresteni sa-si cumpere dispozitive anti-maidanezi.

Vanzarile s-au triplat in ultima saptamana. Sunt eficiente, dar atentie, nu ne pot salva de fiecare data de furia haitelor, spun specialistii. La fel de bine, aceste aparate ii pot intarata si mai tare pe caini.

Cele mai cautate sunt dispozitivele portabile cu ultrasunete menite sa deranjeze auzul cainilor comunitari. Un astfel de emitator alunga animalele cu sunete de frecventa inalta, intre 20 si 25 kilometri. Acestea nu fac rau animalului, dar ii produc un disconfort auditiv.

CUM FUNCTIONEAZA: Printr-o simpla apasare de buton ar trebui sa tinem maidanezii departe de noi. Dar nu toti cainii pot fi alungati cu asemenea dispozitive. Unii ajung sa se obisnuiasca repede cu aceste zgomote, iar altii, dimpotriva, devin mult mai agresivi decat inainte. Cum procedeaza de exemplu animalele din haite.

Aceste sfaturi sunt utile, dar orasul trebuie curatat de maidanezi. Iar astazi, operatiunea de strangere a vizat mai multe gradinite.

Cele 11 echipaje de hingheri au reusit sa adune si astazi 80 de caini, mai putini decat media asumata de Autoritatea pentru Supravegherea Animalelor, dar de 4 ori mai mare fata de numarul pe care il ridicau hingherii inainte de suplimentarea echipelor.


VIDEO PROTVPLUS.RO