Mesajul lui Alexandru, „singurul tigan din sat care stie carte“, pentru cei care l-au ajutat sa invete. "Ati daramat un mit"

Ultima actualizare: 16-09-2015 06:51
Alexandru Paraschiv

Alexandru Paraschiv, adolescentul de etnie roma din satul calarasean Tonea pe care saracia il impiedica sa-si continue studiile, merge luni la liceu.
 

Impresionati de povestea lui, sute de oameni s-au mobilizat sa-l sprijine. In semn de multumire pentru eforturile semenilor sai, baiatul a scris o scrisoare celor care l-au ajutat cu adevarat.

Alexandru Paraschiv (14 ani), un adolescent de etnie roma dintr-un sat din judetul Calarasi, visa cu ochii deschisi la momentul in care va deveni licean. Rezultatele de la Evaluarea Nationala au confirmat dorinta sa de a invata, reusind sa fie admis la cel mai prestigios liceu din Calarasi, Colegiul National „Barbu Stirbei”.

Cu toate acestea, visul baiatului de a merge mai departe la liceu a fost zdrobit de saracia lucie in care traia. Povestea lui Alexandru a fost relatata de reporterii ziarului Adevarul la cateva zile dupa debutul vacantei mari.

Impresionati de drama lui, sute de oameni s-au mobilizat sa-l sprijine. Asa se face ca acum, la inceputul noului an scolar, Alexandru poate sa mearga la liceu. El a fost ajutat cu haine si rechizite de foarte multi oameni din intreaga tara, pentru a-si putea continua studiile. In semn de respect pentru sprijinul acordat, Alexandru le transmite tuturor o scrisoare.

Citeste pe Adevarul scrisoarea elevului

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO